Νέο βιβλίο των ε.α. Αξιωματικών του Π.Σ. Κ.Ποτουρίδη - Ι.Αρσενίου για τον εμπρησμό και την εφηρμοσμένη πυροσβεστολογία.


Το βιβλίο κυκλοφόρησε λίγο πριν το τέλος του 2019. Συγγραφείς  του, δυο συνάδελφοι  οι Υποστράτηγοι ε.α.του Πυροσβεστικού Σώματος Κων/νος Ποτουρίδης και Ι.Αρσενίου.
Στο ογκωδέστατο βιβλίο τους περιλαμβάνονται δύο μέρη. Στο πρώτο προσεγγίζεται η διαδικασία του προανακριτικού έργου σε σχέση με το έγκλημα του εμπρησμού (ποινική δίωξη, δίκη, ανακριτική, προανάκριση, πραγματογνωμοσύνη). Στο  άλλο μέρος δίνονται ενδιαφέροντα στοιχεία εφηρμοσμένης πυροσβεστολογίας, αναφορικά με τη χημεία και τη συμπεριφορά της φωτιάς, την διάκριση των πυρκαγιών, αλλά και  βασικών στοιχείων πυροπροστασίας.Το βιβλίο διατίθεται από τον εκδοτικό ΘΡΑΚΙΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (gialamas1960@hotmail.gr)

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το  σημείωμα που υπογράφει ο εις εκ των συγγραφέων και βασικός εμπνευστής του, Κ.Ποτουρίδης και το οποίο συνοδεύει τα βιβλία που απέστειλε "τιμής ένεκεν" σε όλες τις Π.Υ. :"Ως γνωστόν, όποιος ασχολήθηκε με την έκδοση βιβλίων, ικανοποίησε μόνο ένα όνειρο, (το άυλο αγαθό που μένει στην ιστορία) και τίποτε άλλο. ¨Όπως ξέρετε, ο αείμνηστος Μπέτσιος πέθανε, αλλά τα  βιβλία του ζουν και θα ζουν αναλλοίωτα ως προς τις έννοιές τους, παρότι πέρασαν 60 και πλέον χρόνια." .