Εκδήλωση για την Διαχείριση Κρίσεων πολιτικής προστασίας.

  

Του ε.α. Αντιστρατήγου Π.Σ. Γιάννη Σταμούλη
Η σημασία της εκπόνησης ολοκληρωμένων σχεδίων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες της κάθε πόλης και η εκπαίδευση των κατοίκων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, αναδείχτηκε στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με θέμα "Πολιτική Προστασία- Σύγχρονες Προκλήσεις - Συνέπειες- Αντιμετώπιση"την Τετάρτη 20 Μάρτη, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο τ. Αντιπερειφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες».

Οι ομιλητές Γιάννης Σταμούλης, Αντιστράτηγος ε.α, Π.Σ., ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής Πολεοδομίας ΕΜΠ, και ο Χρήστος Κοσμάς, Αξιωματικούς Π.Σ τόνισαν τη σημασία της πρόληψης σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της διαχείρισης κρίσεων και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν οι «μαύρες τρύπες» του νομοθετικού πλαισίου που προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση αναγκαίων προστατευτικών έργων, οι αδυναμίες στο συντονισμό των πολλών εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών ενώ αναφέρθηκαν παραδείγματα πόλεων του εξωτερικού, όπου ο σχεδιασμός τους για την αντιμετώπιση κρίσεων δίνει ενεργό ρόλο στους πολίτες.

Ο Γιώργος Γαβρίλης στην τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι η ανάληψη της πρωτοβουλίας για αυτή την εκδήλωση στοχεύει να τεθεί στο δημόσιο διάλογο το μείζον θέμα της Πολιτικής Προστασίας, πράγμα, που οφείλουν να κάνουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ώστε να αναδειχτούν όλες οι πτυχές της διαχείρισης κρίσεων σε φυσικές καταστροφές, να γίνουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και να επικαιροποιηθούν σε σύγχρονη βάση τα υπάρχοντα σχέδια, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε πόλης.