Γιώργο Καραιβάζ μας λείπεις...


 Του ε.α. Αντιστρατήγου Π.Σ.Γιάννη Σταμούλη.

Πριν ακριβώς τρία χρόνια. Η τραγική είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ με βρήκε εν πλω, προς την Σάμο...κάνοντας το στρατηγικό αγροτικό όπως με πείραζε ο Γιώργος...Ο χρόνος πάγωσε προς στιγμής...και μετά η προσπάθεια να διαψεύσω την αλήθεια που δεν ήθελα να πιστέψω. Μερικά τηλεφωνήματα στους παλιούς φίλους, στην Νάντια, στην Κάλι στο Νίκο, η αλήθεια είναι πιο τραγική από την επιθυμία. Ο Γιώργος δεν ήταν πλέον μαζί μας. Όλον αυτό τον καιρό, πράγματι δεν ήθελα να αποδεκτώ την απώλειά του, αν και οι μαχητικές σπαρακτικές φωνές της αγαπημένης του Στάθας, το επισημαίνουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο.

Με τον Γιώργο, η γνωριμία χάνεται στον χρόνο, ίσως κάπου στις αρχές του 2000, και χτίστηκε με τον στιβαρό ουσιαστικό τρόπο που  ο ίδιος γνώριζε καλά.  Συνεργαστήκαμε στα δεκάδες χρόνια συνδικαλιστικής μου δράσης, όπου στο πρόσωπό του βρήκα έναν εξαιρετικά ευαίσθητο άνθρωπο στον αγώνα για το δίκαιο, συνεργαστήκαμε στα αρκετά χρόνια της επαγγελματικής μου ενασχόλησης ως στέλεχος και εκπρόσωπος τύπου, όπου στο πρόσωπό του βρήκα έναν ουσιαστικό λειτουργό του τύπου, που δεν "μάσαγε" να μπεί στην ουσία της ενημέρωσης, και να συγκρουστεί αν χρειαζόταν με τους ταγούς..

Σε όλες τις φάσεις της μακράς αυτής επαγγελματικής επαφής, υπήρχε και η λεπτή γραμμή, που άφηνε  το περιθώριο για την φιλική μας σχέση, αυτή που χαιρόμασταν και οι δύο, με τις καταπληκτικές μας συζητήσεις για φιλοσοφία, πολιτική και τη ζωή, διανθισμένα πάντα με ένα πηγαίο χιούμορ και μια μια απεριόριστη διάθεση για ζωή.

Άριστος χειριστής του λόγου, απολαύσαμε αυτές τις κουβέντες που κάνουν τη διαφορά σε μερικά λεπτά επικοινωνίας τη μέρα.

Στον Γιώργο προσέτρεξα πολλές φορές για την γνώμη του, γνωρίζοντας την βαθιά και ουσιαστική του αντίληψη για τα κοινά και ειδικά για το χώρο μας. Αλλά και ο Γιώργος θα έπαιρνε τη γνώμη μου όταν ήθελε να φιλτράρει μια πληροφορία ή μια είδηση για τον χώρο μας, που του φαινόταν ασαφής.

Δεν ήταν τυχαίο ότι το Bloko.gr, ήταν ο επικοινωνιακός κόμβος  μας για άμεση πληροφόρηση και η σελίδα που ανοίγαμε όλοι αρχικά για την πρώτη ενημέρωση....το γραψε το bloko....

Τρία χρόνια μετά, το χαμόγελο του  Γιώργου  μας λείπει, όπως και  και εκείνη η ουσιαστική μοναδική του  ευγένεια...

" ...καλημέρα σας κύριε Πρόεδρε...Να σας συντηρεί ο Κύριος νουνεχή και πολυπράγμονα"