ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ Η ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ

Και    μέσα στην σκόνη που σηκώθηκε από το αυτονόητο, δηλ. της αναμέτρησης της δημοκρατίας και της νομιμότητας με τον σφετερισμό της κα την εγκληματικότητα, συνεχίζεται με ασύλληπτο τρόπο η φτωχοποίηση του λαού μας από την διεθνή οργάνωση των δανειστών-κερδοσκόπων-τοκογλύφων.

Σύμφωνα με τα επίσημα τριμηνιαία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις ακαθάριστες αμοιβές (μισθούς, ημερομίσθια, επιμίσθια, έκτακτες αμοιβές κι αμοιβές χωρίς καταβολή εργασίας) το β' τρίμηνο του 2013 σημειώθηκε μία αύξηση 2,8% έναντι του α' τριμήνου, παραμένοντας όμως ο  δείκτης μισθών  23% χαμηλότερος από τα κορυφαία ιστορικά επίπεδα του α' τριμήνου του 2010.

Επίσης  το β' τρίμηνο οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν σε ετήσια βάση 7,5%, δηλαδή περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης (Ε.Ε. 27), όπου κατά μέσον όρο αυξήθηκαν 1%.

Ο  επόμενος στόχος πλέον της Τρόικας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας,   είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που πρέπει να εφαρμοστεί στα ταμεία από το 2014.
Σύμφωνα με αυτή την πρακτική,  όπου θα υπάρχει «μαύρη τρύπα», θα κόβονται αυτομάτως επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η μαύρη τρύπα συνίσταται από ένα  έλλειμμα στα ταμεία κύριας ασφάλισης και στον ΕΟΠΥΥ,  γύρω στα  2 δισ. ευρώ, συν περίπου 200 εκατ. ευρώ από το έλλειμμα στα επικουρικά ταμεία., ενώ στο «κόκκινο» είναι και το Ταμείο Πρόνοιας (εφάπαξ) του Δημοσίου.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το πρόβλημα θα μεγιστοποιειθεί  το 2014, καθώς η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η υποχώρηση των εσόδων θα οδηγήσει σε «μαύρη τρύπα» 1,8 δισεκατομμυρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την ανάλυση από την  οικονομική - διαδικτυακή πύλη Vox, η οποία έχει συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής:
"Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική και πλέον η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι η μόνη λύση" επισημαίνει σε ανάλυσή της η ε σκοπό να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο...οι πολιτικοί της Ε.Ε. είχαν εφεύρει «μοναδικές και εξαιρετικές λύσεις» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, τις οποίες μάλιστα έσπευδαν να εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα, προσθέτοντας όμως πως τα προγράμματα λιτότητας και ανάπτυξης που επέβαλαν στην Ελλάδα δεν έχουν αποδώσει...Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα στα μαθηματικά για να παρατηρήσει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί δραματικά από τότε που οι δανειστές της  επέβαλαν προγράμματα εξυγίανσης... η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι  "φρικτή" γιατί το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί δραματικά και συνεχίζει να μειώνεται κατά 30% τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ανέρχεται στο 27 %, ενώ στους νέους αγγίζει το 57%.