Για την κλιματική αλλαγή ως απειλή της πολιτικής προστασίας

                                                                                                   Του Γιάννη Σταμούλη
Για την κλιματική αλλαγή ως απειλή της πολιτικής προστασίας μελετώ και γράφω από το 2010. Τότε ξεκίνησα αναπτύσσοντας το ως εργασία στην Σχολή Εθνικής Ασφαλείας, υπό την επίβλεψη του Δρ. Θάνου Ντόκου, Γενικού Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Το 2013 τη συγκεκριμένη εργασία επικαιροποιημένη εκδόθηκε σε e-book από το www.yantzi.gr. Στα τέλη του 2014, το εμπλούτισα, σχετικά με τα νεότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, και επανεκδόθηκε ως e-book της ΕΑΠΣ. Το 2015 έγινε ακόμα μια επικαιροποίηση της έκδοσης, με μια εισαγωγή του κείμενο του Γεωλόγου (B.Sc.) – Περιβαλλοντολόγου(M.Sc.) Αργύρη Αργυρίου που περιγράφει αναλυτικά το φαινόμενο και προστίθενται νεότερα στοιχεία και μελέτες.




Το βιβλιαράκι βρίσκεται στη διεύθυνση







Στην τελευταία αυτή έκδοση το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο τα κοσμούν α δύο θαυμάσια ξυλόγλυπτα του Σπύρου Ντασιώτη από το μεγάλο έργο του «Πάρκο των Ψυχών», που βρίσκεται στην Πάρνηθα, θυμίζοντας την πύρινη καταστροφή που σάρωσε μεγάλο μέρος του δασικού της πλούτου και από τον κύκλο έργων του με τίτλο «Κρίση - Καταστροφή»
Το φαινόμενο ήρθε και παραμένει και όπως έλεγε ο Απ.Παύλος: τῇ γὰρ ματαιότητι ἡ κτίσις ὑπετάγη, οὐχ ἑκοῦσα, ἀλλὰ διὰ τὸν ὑποτάξαντα, ἐπ᾿ ἐλπίδι.. διότι γνωρίζομεν, ότι όλη η κτίσις μαζή στενάζει και πονεί πολύ μέχρι σήμερον.