ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ



Σε τούτη τη μικρή χώρα, στην εσχατιά της Ευρώπης, υπάρχει κρυμμένος ένας πολύτιμος θησαυρός: Το χώμα της είναι ποτισμένο από το αίμα των κατοίκων της, αιώνες τώρα.
Αυτή η μικρή χώρα αποτελούσε εδώ και αιώνες σημείο επιβουλής λογής-λογής γειτονικών και όχι μόνο αρπακτικών που θέλαν τούτο εδώ το μικρό τόπο και τους λιγοστούς κατοίκους της.
Τούτη η χώρα, η μικρή χώρα, είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολιτισμό-στάση ζωής που φάνταζε παραίτερο στα απολυταρχικά γυρίσματα της ιστορίας.
Οι πιό φτωχοί κάτοικοι αυτής της χώρας οι "Ελληνες", άνθρωποι του μόχθου, καθημερινοί άνθρωποι, μόλις νιώθαν την βαρβαρότητα να πλησιάζει και τους λογής - λογής κατακτητές να επελαύνουν, μετατρέπονταν σε μαχητές της λευτεριάς. Χωρίς αριθμητικούς υπολογισμούς και γεωστρατηγικές αναλύσεις μετατρέπονταν σε ποτάμι ορμής, παρασέρναν τους "διαχειριστές της ντόπιας εξουσίας" , κινητοποιούσαν τις πατριωτικές δυνάμεις και ξεκινούσαν την αντίσταση μέχρι εσχάτων.
Οι γνωστοί "Ελληνες" οι φασαριόζοι, κοινωνικοί, καλοπερασάκηδες, γλεντζέδες στη φτώχεια τους, οι με πολιτικά πάθη, οι... με τόσα- όσα μύρια τους στολίζαν και στολίζουν ακόμα τα σοβαρά σαλόνια της Ευρώπης, σηκώναν το εθνικό φλάμπουρο και με χαμόγελο, ρίχνονταν στην μάχη.
Αμέτρητες ζωές Ελλήνων λιπάναν την Λευτεριά αυτού του μικρού τόπου.
Και κάναν αυτό το αίσθημα να ναι εμφυτευμένο στον γενετικό κώδικα αυτών των Πολιτών τούτης της μικρής και φτωχής χώρας.

Τούτη εδώ η μικρή χώρα ταξίδεψε πολύ στην δίνη του ιστορικού χρόνου. Οι φτωχοί της κάτοικοι διαμόρφωσαν μιά ιδιάιτερη πολιτική εθνική ταυτότητα. Δημιούργησαν μιά κληρονομιά με προστιθέμενη, ανά το χρόνο, αξία.

Πολλά μνημόνια προσπάθησαν να της επιβάλλουν γιά να ακυρώσουν τον Ελληνικό τρόπο σκέψης και να εξαφανήσουν το Ελληνικό φρόνημα.

Ανά τους αιώνες πάντα οι επίδοξοι κατακτητές στήναν και μιά δράκα ΕΦΙΑΛΤΩΝ μέσα σε τούτη τη χώρα που προσπαθούσαν να διαχειριστούν δήθεν τη "κρίση", να σώσουν με την μετριοπάθεια, την τεχνογνωσία και την καλή συμπεριφορά την ομαλή πορεία του τόπου.

Πολιτική που είχε πάντα τα ίδια στοιχεία: εξαθλείωση γιά τους πολλούς, υποθήκευση και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μαυραγορίτες κερδοσκόπους και εγκατασταση επιτρόπων-τοποπαρατηρητών στο γκούβερνο.

Δυστυχώς γιά όλους αυτούς, ο φτωχός αλλά περήφανος λαός τους έπαιρνε γρήγορα χαμπάρι και πάντα κάποια ΠΑΙΔΙΑ σηκώναν ΑΜΥΝΑ.
Η λαική οργή και η ώριμη πατριωτική συνείδηση όπλιζε τον φτωχό τούτο λαό και μετά πό θυσίες -αίμα και καταστροφή ερχόταν η ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

2011. Οκτώβριος, 28, η Ελλάδα πάλι βρίσκεται με τον κατακτητή και τους συνεργάτες του, να απειλούν την Εθνική Υπόσταση και αξιοπρέπεια του Έλληνα.

Ευτυχώς ο φτωχός αυτός γίγαντας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ξυπνά. Το αδούλωτο πατριωτικό του φρόνημα φουντώνει.

Το ΟΧΙ και σήμερα αποτελεί όπως και τόσες άλλες φορές στην Ελληνική Ιστορία, το ΝΑΙ για να συνεχίσει να γράφεται.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ