ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



2010-2015 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Μια πρωτοφανή κρίση βιώσαμε τα τελευταία 5 χρόνια στην πατρίδα μας, μετά την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής που επέλεξαν να περάσουν ως βρόγχο στο λαιμό της, οι πολιτικοί δημιουργοί της ίδιας αυτής κρίσης.

Μια πολιτική που άφησε τους τοκογλύφους των διεθνών αγορών, τους κερδοσκόπους του χρήματος και τους τροικανούς υπαλλήλους, να υποκαταστήσουν την εθνική αυτοδιαχείριση και να εγκαθιδρύσουν μια στυγνή αντιλαϊκή ισοπεδωτική και φτωχοποιητική πολιτική κυρίως για τους πλέον φτωχούς και αδύνατους της κοινωνίας μας.

Στα πέντε αυτά «πέτρινα» χρόνια, που το ΜΝΗΜΟΝΙΟ της νέας αυτής κατοχής ισοπέδωσε  την πατρίδα μας, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το αγωνιστικό πνεύμα, την κριτική μας διάθεση στον τυφώνα που σάρωσε τη ζωή μας.

Πέρα από ιδεολογικές παρακαταθήκες και τοποθετήσεις, να αναδείξουμε την νέα αυτή ζοφερή κατάσταση που στόχευσε τη ζωή μας, την υποθήκευσε και κυρίως αφαίρεσε κάθε προοπτική ελπίδας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.




Η παρούσα έκδοση είναι μια σειρά από κείμενα  που έγραψα  στο διάστημα 2010-2015, όπου ο «μνημονικός πόλεμος» εξελίχθηκε στην πατρίδα μας, που δημοσιευτήκαν  σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.
Μια μικρή αναδρομή στο χρονικό της κρίσης που έβαλε φωτιά στην πατρίδας μας και έκαψε την καθημερινότητά μας.
Μια πυροσβεστική συνδικαλιστική ματιά και ανάλυση – παρέμβαση για τους εμπρηστές των δικαιωμάτων και πολλές φορές της ίδιας της ζωής και της ελπίδας μας.

Κείμενα και λέξεις που αποτύπωναν την συλλογική αγωνία και την οργή μας για την κυριαρχία της λογιστικής και της αριθμολαγνίας έναντι της πολιτικής για τους πολίτες και του ανθρωπισμού για τους ανθρώπους.

                                                   Φεβρουάριος 2015
Γιάννης Σταμούλης
Πρόεδρος Δ.Σ.
Ένωσης Αξιωματικών
Πυροσβεστικού Σώματος