Για την Σ.Ε.Θ.Α.



Του Πυράρχου Γιάννη Σταμούλη,
Προέδρου Δ.Σ. Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος


Διάβασα σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο,  ανώνυμο κείμενο με «φερόμενους συγγραφείς»   “Απογοητευμένοι Σπουδαστές της ΣΕΘΑ “ http://www.onalert.gr/stories/i-sxoli-ethnikis-amynas-katantise-fame-story-epistoli/38302


Έχω την  τιμή να συμπεριλαμβάνομαι στην 67η  εκπαιδευτική σειρά, που φοιτά αυτή τη στιγμή στην ΣΕΘΑ, και ως «φιλοξενούμενος» φρονώ ότι μπορώ να συνεισφέρω με την δική μου οπτική, στο ανωνυμογράφημα που είδε το φως της δημοσιότητας.
Καταρχήν να επισημάνω ότι παρόμοια κείμενα που στερούνται επώνυμης υπογραφής και αντικαθιστούν αυτή με «συνωμοτικά» συλλογικά ονόματα, σαφώς και υποκρύπτουν σκοπιμότητες αλλότριες των εμφανιζομένων.
Το κείμενο επίσης σχολιάστηκε ιδιαιτέρως αρνητικά από τους συμμαθητές μου, όλων των σωμάτων, που συνομίλησα και ιδιαίτερα για  την ψευδεπίγραφη  «ανώνυμη υπογραφή».

Επί της ουσίας, τώρα, μετά από σχεδόν δύο  μήνες φοίτησης μου στην ΣΕΘΑ, αυτά  που μπορώ πλέον  να επισημάνω είναι τα ακόλουθα:
Ο Διοικητής της Σχολής, διαθέτει ένα εξαιρετικά ευρύ και σύγχρονο πνεύμα, αντίληψης της εκπαιδευτικής διαδικασίας,  προωθώντας  καινοτόμες  δράσεις.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, υποστηρίζει  με τον καλύτερο τρόπο, με τα όποια διατιθέμενα μέσα, τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και τις συνθήκες διαβίωσης των συναδέλφων.
Τώρα αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών, θα πρέπει να επισημάνω, ότι πράγματι το επίπεδο είναι υψηλό και κινείται εκεί που πρέπει, στο ύψος μιας ανώτατης  εξειδικευμένης «μετά πτυχιακού»  Σχολής.  Η επεξεργασία των καίριων  αντικειμένων   σε  εκπαιδευτικές ομάδες με  συντονιστές  ανώτατους  εν αποστρατεία» συναδέλφους, προσφέρει την  ιδιαίτερη  εμπειρία , του συνδυασμού  θεωρίας και επαγγελματικής εμπειρίας. Δεν γνωρίζω κανέναν από αυτούς προσωπικά, και σαφώς ούτε και επαγγελματικά. Όμως  ανταποκρίνονται εξαιρετικά στο ρόλο τους, με την γνωστική τους επάρκεια.
Παράλληλα, οι ανωνυμογράφοι, προφανώς σκοπίμως  δεν αναφέρουν, ότι στους διαλέκτες – εισηγητές περιλαμβάνονται από τους  καλύτερους  στο χώρο καθηγητές ΑΕΙ, ερευνητές καθώς και  σημαντικές  προσωπικότητες του δημοσίου βίου της χώρας, έμφορτοι επαγγελματικών και  πνευματικών προσόντων.
Επίσης θα πρέπει να επισημάνω το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των συσπουδαστών μου, οι οποίοι  πέρα από την  υψηλή επαγγελματική τους εμπειρία, διαπίστωσα με τα χαράς μου, ότι  διαθέτουν ευρύτητα γνώσεων και πνεύματος, δημιουργώντας πράγματι ένα στρατιωτικό ακαδημαϊκό κλίμα.
Για να ολοκληρώσω την μικρή αυτή επώνυμη  μου παρέμβαση, θα πρέπει να επισημάνω, ότι παρότι η ΣΕΘΑ είναι  στρατιωτική σχολή, δεν  συνάντησα  «στρατοκρατικές αντιλήψεις  και νοοτροπίες» και επιπροσθέτως ότι «συζητήσεις  επιπέδου  ΚΨ», όντως  γίνονται, αλλά μόνο στα διαλλείματα  και στο ΚΨΜ.
Είναι κρίμα για το επίπεδο μιας τέτοιας Σχολής, δεξαμενή  ανώτερης στρατιωτικής σκέψης και εθνικής άμυνας, να βάλλετε για λόγους προφανώς  «ειδικού σκοπού», για να το πώ με κομψό τρόπο.