ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


Μέρα με τη μέρα οι διαχειριστές της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι αντιπρόσωποι των κερδοσκόπων δανειστών και τοκογλύφων και οι νέοι τροικανοί κατακτητές της χώρας μας, ξεδιπλώνουν το σχέδιο για την υποθήκη της ζωή μας και της ελπίδας μας για το αύριο.
Οι μνημονιακή λαίλαπα που σαρώνει την καθημερινότητά μας, οδηγεί στην απόγνωση και την απόλυτη εξαθλίωση τους μη προνομιούχους της πατρίδας μας.
Δεν έχουν τέλος τα "προσωπικά δράματα" που καλούνται να ζήσουν οι συμπολίτες μας.
Ζωή με το κομμάτι δηλαδή, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των "μνημονιακών εκτελεστών" ντόπιων και ξένων.
Μια τέτοια δραματική ιστορία ξετυλίχτηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθηναϊκής πρωτεύουσας, όπου ένας συμπολίτης μας, στην πλατεία Συντάγματος, έδωσε τέλος στη ζωή του, βιώνοντας το δυσβάσταχτο οικονομικό αδιέξοδο.
Συγκλονιστική είναι η επιστολή που άφησε ο συμπολίτης μας, απευθύνοντας ένα ανελέητο κατηγορώ στους εκτελεστές της ζωής μας.

Δυστυχώς οι πολιτικοί εμπνευστές και υποστηρικτές του μνημονίου, όχι μόνο δε σώπασαν μπροστά στο απίστευτο δράμα, που οι ίδιοι ευθύνονται, αλλά προχώρησαν και σε προκλητικές δηλώσεις: "
Χαρακτηριστικότερη του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Πάνου Μπεγλίτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ:

"Μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το Νομό μου, την Κορινθία. Εγώ στέκομαι σε αυτό το ανθρώπινο. Το τραγικό. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγαν τα παιδιά του, αν τα έφαγε ο ίδιος με το ο,τιδήποτε άλλο, σεβασμός σε αυτές τις περιπτώσεις.(…)"

Δυστυχώς οι μνημονικοί θιασώτες είναι σκληροί και δεν τους αγγίζει το δράμα του λαού.

Χαρακτηριστικά για το τραγικό θάνατο του 77χρονου συνανθρώπου μας, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας δήλωσε:

"Εγώ σαν ψυχίατρος δε την ονομάζω αυτοκτονία. Αφήνω σε εσάς να βάλετε τον τίτλο, έχει όμως τελείως διαφορετική ονομασία. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την πράξη του 77χρονου. Δεν ήταν ο άνθρωπος που έπεσε σε βαρύτατη κατάθλιψη, ήταν ένας άνθρωπος που είχε τιμή, υπόληψη και δεν είχε να γίνει βάρος. Βάρος σε ποιον; Στο παιδί του. Ενας άνθρωπος που αποφάσισε να πέσει και να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτό τον τρόπο μπας και γίνει παράδειγμα και συνετιστούν κάποιοι που αυτή τη στιμή μας κυβερνούν".