Οι εμπρηστικές επιθέσεις. Πέρασμα από το αστικό προς το δασικό πεδίο.



Μελετώντας το φαινόμενο των εμπρηστικών επιθέσεων στη χώρα μας και προσπαθώντας να ανιχνεύσουμε αν το φαινόμενο της πυροτρομακρατίας εμπλέκεται στις μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν την πατρίδα μας, ανακαλύπτουμε με μιά δεύτερη πλέον ανάγνωση, ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία, που φωτίζουν σημεία, που την ώρα της κρίσης δεν παρουσιάζουν ολοκληρωμένη εικόνα.
Ένα τέτοια χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η παρουσία ενός ιδιαιτέρως μεγάλου αριθμού πυρκαγιών σε αυτοκίνητα σε όλη την Αττική, λίγες μέρες πριν να ξεκινήσουν η μεγάλη καταστροφική δασική πυρκαγιά στην Πάρνηθα και οι φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007.
Πέρασμα της εμπρηστικής δράσης από το αστικό πεδίο στο δασικό; τυχαίο; ίδιο έγκλημα με διαφορετικούς δράστες;
Αποτελεί πάντως ιδιαίτερο στοιχείο η συγκεκριμένη δραστηριότητα, με τόση ένταση και τόσο κοντά σε χρόνο με την πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των συμβάντων είναι η νυχτερινή τους εκδήλωση.
Το φαινόμενο ξεκινάει στις 3 Ιουνίου όπου στις 05:16, καίγονται δύο αυτοκίνητα στο Π. Φάληρο.
Πέντε μέρες μετά, στις 8 Ιουνίου, στις 1,08 εκδηλώνονται πυρκαγιές σε τρία αυτοκίνητα στο Παγκράτι.
Ένα λεπτό αργότερα στις 1,09 εκδηλώνεται πυρκαγιά σε τρία αυτοκίνητα, σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Αιγάλεω.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, στις 1,13 εκδηλώνεται πυρκαγιά σε σε έξι αυτοκίνητα άνευ αριθμού κυκλοφορίας σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στην Κάτω Κηφισιά.
Τέσσερις ώρες αργότερα στις 5,16 εκδηλώνεται πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στη Γλυφάδα.
Την επόμενη ημέρα στις 9 Ιουνίου και ώρα 04,03 εκδηλώνεται πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στα Βριλήσσια.
Στις 11 Ιουνίου στις 23:05 εκδηλώνεται πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στη Παλλήνη, δεκαπέντε λεπτά μετά, στις 23,20 εκδηλώνεται πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα στον Πειραιά, ενώ στις 4,49 καίγεται μια μοτοσικλέτα στην Κηπούπολη.
Στις 15 Ιουνίου, στις 23,04 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε τέσσερα αυτοκίνητα στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,στα Κάτω Πατήσια καθώς και στα γραφεία της Τράπεζας.
Την επόμενη ημέρα στις 16 Ιουνίου, στις 23:55 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε επτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία βρισκόταν σταθμευμένα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, πλησίον των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, του γηπέδου Base Ball, στο Ελληνικό.
Δύο ημέρες αργότερα στις 18 Ιουνίου πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:19, σε αυτοκίνητο στα Κάτω Πετράλωνα.
Δύο ημέρες αργότερα στις 20 Ιουνίου επαναλαμβάνεται σφοδρότερο το φαινόμενο:
Στις 02:15 καίγεται ένα αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, στις 03:24 ένα ακόμα στη Λυκόβρυση, καθώς και στις 05:00 άλλο ένα, στη Λαμπρινή.
Μαζί με τις παραπάνω πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε αυτοκίνητα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και αριθμός εμπρηστικών επιθέσεων σε τραπεζικά καταστήματα και συγκεκριμένα:
Στις 5 Ιουνίου, στις 01:08, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Εurobank στο Περιστέρι, στις 17 Ιουνίου, στις 00:33 σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Αιόλου 74, στην Αθήνα, ενώ δύο λεπτά αργότερα στις 00:35, στο εσωτερικό του υποκαταστήματος της τράπεζας PROBANK, στη συμβολή των οδών Ευριπίδου & Πολυκλείτου, στην Αθήνα.