Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2

Η Χρεωκοπία της ζωής μας – Η κατεδάφιση της χώρας μας

Το είχαμε διατρανώσει σε όλα τα επίπεδα ότι η εφαρμογή αυτής της εγκληματικής πολιτικής του μνημονίου από τους δημιουργούς της κρίσης, θα οδηγούσε σε αδιέξοδο, όπου τα μέτρα θα διαδέχονταν το ένα το άλλο χωρίς ελπίδα και αποτέλεσμα.
Και δυστυχώς, επετεύχθη. Οι υπηρέτες των δανειστών, του κεφαλαίου και των κερδοσκόπων, τα λυκόρνια των αγορών, υπέγραψαν την εκτέλεση του Λαού μας.
Αύριο οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ θα επιχειρήσουν να ρίξουν τη χαριστική βολή στο εκτελεσμένο κουφάρι της Πατρίδας μας, με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2:

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;
Δρομολογείται νέα Συνταξιοδοτική Μεταρρύθμιση. Ως αρχικά μέτρα, για τη δημιουργία εξοικονομήσεων ύψους €300 εκατομμυρίων το 2012 ορίζονται: ένα σχέδιο νόμου για περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, ανατροπές στα συνταξιοδοτικά ταμεία με υψηλές μέσες συντάξεις που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου, θα θεσπιστούν μεταρρυθμίσεις για να εξαλείψουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα ελλείμματα στα ταμεία εφάπαξ.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
Τίθεται στόχος για μείωση 150.000 υπαλλήλων του δημοσίου για την περίοδο 2011 – 2015.
Ειδικότερα, προβλέπεται αυστηρή εφαρμογή της υφιστάμενης αναλογίας 1:5 προσλήψεις – αποχωρήσεις καθώς και του προγράμματος της πρόωρης συνταξιοδότησης και της μείωσης της απασχόλησης συμβασιούχων, τοποθέτηση στην εργασιακή εφεδρεία επαρκών υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος 2012 ώστε να πετύχει 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις. Συνεχίζεται το κλείσιμο, η συγχώνευση και η συρρίκνωση φορέων της γενικής κυβέρνησης. Μειώνεται η ετήσια είσοδο σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και δημόσιες ακαδημίες σε ένα επίπεδο που είναι σύμφωνο με τα σχέδια προσλήψεων.

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΣΑ
Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012, θα μεταρρυθμιστούν τα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου και το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ σε συμφωνία με τις αρχές της μεταρρύθμισης που ξεκίνησε το 2011, δηλ το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου. Η περικοπή θα είναι τόση ώστε να εξοικονομηθεί 0,2 τοις εκατό του ΑΕΠ σε ετήσια βάση. Η σφαγή απότι φαίνεται θα περιλαμβάνει και ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ καθότι προβλέπεται ότι θα αναθεωρηθεί «επίσης το νέο σύστημα προαγωγών για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν οι κατάλληλοι έλεγχοι κατά της αύξησης του μισθολογικού κόστους μέσω των προαγωγών.»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΣ
Το νέο μνημόνιο στοχεύει και στην φυσική μας εξόντωση μιας και ο κύριος στόχος ειδικά για το 2012, είναι η μείωση στις φαρμακευτικές δαπάνες και ειδικά για εξω-νοσοκομειακά φάρμακα από το 1,9% στο 1,3% τοις εκατό του ΑΕΠ. Χαρακτηριστικά του συστήματος είναι η υποχρεωτικής συνταγογράφησης με βάση την ενεργό ουσία, με την προτίμηση ανωνύμων φαρμάκων, Επίσης η δαπάνη για το φάρμακο για την περίοδο 2012 – 2015 δεν θα ξεπερνά τα όρια του προϋπολογισμού.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΠΙΑ –ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕΝ ΤΟΠΟ ΧΛΟΕΡΟ
Τέλος συγχωνεύονται όλα τα ταμεία υγείας με το ΕΟΠΥΥ.
ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ……
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Αλλάζουν οι φορολογικές κλίμακες και εξαλείφονται οι φοροαπαλλαγές. Προωθείται σχέδιο για κατασχέσεις αντί για ρυθμίσεις χρεών. Αναλαμβάνει να εφαρμόσει πλήρως τον φορολογικό κώδικα και να εγκαταλείψει κάθε φορολογική αμνηστία. Δεν θα εφαρμόσει ή δεν θα παρατείνει όποιες αμνηστίες ή προγράμματα κινήτρων υπάρχουν για την είσπραξη φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Καταργείται η παράταση των χρόνων πληρωμής φορολογικών χρεών και ληξιπρόθεσμων εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και η αναστολή της ποινικής δίωξης.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
Κεντρικός στόχος είναι η μείωση του ανά μονάδα κόστους εργασίας κατά περίπου 15%
Όλες οι συλλογικές συμβάσεις θα πρέπει να έχουν μια μέγιστη διάρκεια 3 ετών, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις που υπάρχουν ήδη για 24 μήνες ή περισσότερο θα λήξουν μέχρι και 1 έτος από την ψήφιση του Μνημονίου. Η περίοδος χάριτος μετά την λήξη της σύμβασης μειώνεται από τους 6 στους 3 μήνες
Σε περίπτωση κατά την οποία δεν είναι δυνατή η επίτευξη μιας νέας συλλογικής σύμβασης μετά από προσπάθειες τριών μηνών, η αμοιβή θα επανέλθει στον βασικό μισθό συν τα παρακάτω γενικά επιδόματα (αρχαιότητας σε υπηρεσία, τέκνου, εκπαίδευσης και επικινδυνότητας). Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι να αντικατασταθεί από όρους που καθορίζονται σε μια νέα συλλογική συμφωνία ή σε νέα ή ατομική σύμβαση.
Καταργείται η ‘μονιμότητα’ σε όλες τις παραδοσιακές συμβάσεις σε όλες τις εταιρείες (πχ ΔΕΚΟ, τράπεζες κλπ). Παγώνει η ‘ωρίμανση’ που προβλέπεται από τον νόμο και/ή τις συλλογικές συμβάσεις (που αναφέρεται σε όλες τις αυτόματες αυξήσεις μισθών με βάση το χρόνο) μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από 10%. Επίσης τίθεται απαγόρευση της μονομερούς προσφυγής σε διαιτησία, επιτρέποντας αιτήσεις για διαιτησία μόνο εάν συναινούν και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Δεν θα επιτρέπεται οι διαιτητές να εισάγουν κάποια διάταξη για μπόνους, επιδόματα ή άλλες αποζημιώσεις, και ως εκ τούτου μπορούν να αποφαίνονται μόνο για τον βασικό μισθό και θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα, μαζί με τα νομικά.
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
Μειώνεται ο κατώτατος μισθος που καθορίζεται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση κατά 22% σε όλα τα επίπεδα βάσει της προϋπηρεσίας, της οικογενειακής κατάστασης και των ημερήσιων / μηνιαίων μισθών, παγώνει ο κατώτατος μισθός, με επιπλέον μείωση 10 % του κατώτατου μισθού για τους νέους, η οποία θα ισχύει γενικά και χωρίς περιοριστικούς όρους (για τα άτομα κάτω των 25).
Επιδιώκεται η μείωση της «ψαλίδας» του κατώτατου μισθού, σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (σσ: όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο) δηλαδή την Πορτογαλία, την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έως τέλος Σεπτεμβρίου, θα μειωθούν οι συντάξεις και θα αλλάξει η βάση για τη συνεισφορά εισφορών.

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ
Εάν δεν αποδώσουν όλα αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει και άλλα, με πρόσθετες μειώσεις στους μισθούς του δημόσιου τομέα και στις κοινωνικές δαπάνες καθώς και στις αμυντικές δαπάνες. Παρομοίως, στη περίπτωση μιας διαρκούς υπέρ απόδοσης η οποία θεωρηθεί μόνιμη, θα τεθούν αυστηρότεροι στόχοι για το έλλειμμα αλλά μπορεί επίσης να γίνει και μια μείωση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.