ΜΟΝΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων πολιτών στις κινητοποιήσεις-διαμαρτυρίες της 15/6/2011, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε ότι μόνο η αγωνιστική διάθεση των πολιτών, η ενεργή συμμετοχή τους και η μαζικοποίησης του εργατικού κινήματος, μπορεί να θέσει φραγμό στην βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των διαχειριστών της κρίσης και των εκτελεστών του επαχθούς μνημονίου.

Οι δανειστές μας και οι λογής - λογής κερδοσκόποι-καιροσκόποι είχαν στήσει τρελό χορό, βλέποντας την "ευκολία" που τα αντιλαϊκά μέτρα επιβάλλονται στη χώρα.
Μέτρα πρωτοφανή, που οδηγούν τη χώρα στην φτώχεια, την ανέχεια, τη μιζέρια και την θυσία χωρίς ελπίδα.


Η ενεργοποίηση του λαού μας, προφανώς έθεσε πλέον και ένα βαθύτερο πολιτικό ζήτημα, που ώρα με την ώρα μετατρέπεται σε πολιτική κρίση.
Στην Ελληνική Δημοκρατία, βασικός πυλώνας, είναι η βούληση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού και προφανώς αυτό λησμονήθηκε από τους Διαχειριστές της Κρίσης.
Σήμερα, πλέον τίποτα δεν είναι ίδιο με χθες.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει σταθερά τη μαχητική του στάση, κρατώντας τους εργαζομένους, σε αγωνιστική επαγρύπνηση.




Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από ανάρτηση της Β. Αλεξανδροπούλου, στο http://www.mediart.gr/vasiliki-alexandropoulou/529-vikialeksandropoulou :
«Ευτυχώς, η δική μου μνήμη και πολλών εκατομμυρίων ακόμα είναι πολύ δυνατή για να μην ξεχάσουμε ποτέ, ότι τους Έλληνες δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά. Οι Έλληνες, όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε θαύματα, μπορούμε να κοιτάξουμε τον γαλάζιο ουρανό και να μην αφήσουμε σύννεφο να περάσει. Μπορούμε να τρίψουμε στη μούρη μερικών την ψήφο που τους δώσαμε και την ατίμασαν. Μπορούμε, μπορούμε...και μπορούμε να μάθουμε στις γενιές που ακολουθούν τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Και ναι, μπορεί να ακουστεί γραφικό, αλλά έχουμε ψυχή. Κι αυτή δεν μπορεί να μας την πάρει κανείς...Ας πολεμήσουμε! Άλλωστε, ποτέ δεν μας χαρίστηκε τίποτα...Είμαστε μια ευλογημένη χώρα, αλλά εξίσου καταραμένη να διοικούμαστε από την πλεονεξία και την ανικανότητα! Εμείς αποφασίζουμε...και αυτή τη φορά δεν θα σταματήσουμε! Δεν θα υποθηκεύσουμε τίποτα...και μαζί μας ξεκίνησαν κι άλλοι! Είναι καιρός να μάθουν, αυτοί που είναι στην εξουσία, ότι είναι ανίσχυροι μπροστά στην θέληση και στην οργή ενός αδικημένου λαού! Μπράβο σε όλους!»