Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



Και έτσι σιγά σιγά φθάσαμε στο τέλος του 2010. Πρώτη χρονιά αυτής της δύσκολης περιόδου που εισήλθε η πολυδοκιμασμένη τούτη χώρα μας.

Μετά από τόσα χρόνια "κοινής εστίασης και φαγοποτίου" σύμφωνα με τον αξιότιμο αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως, και αφού διαπιστώθηκε από τα "ελληνικά στατιστικά" ότι "λεφτά δεν υπήρχαν" κατέφθασε η Έξωθεν Βοήθεια των επιτηρητών της ΤΡΟ Ι ΚΑΣ φέρνοντας ως οι νέοι Τρεις Μάγοι το δώρο της σωτηρίας της χώρας.
Δοκιμασμένο σχέδιο, με βασικό πυρήνα τη θυσία των οικονομικά ασθενέστερων στο βωμό της δημοσιονομικής τακτοποίησης.

Και το σχέδιο τέθηκε σε άμεση και ευλαβικά τηρούμενη εφαρμογή από τους εγχώριους διαχειριστές της κρίσης, γιά την οποία συνάμα είναι και οι δημιουργοί της.

Ξεκινήσαμε από το ψαλίδισμα των επιδομάτων, προχωρήσαμε στην άγρια περικοπή του 13 και 14ου μισθού, προχωρήσαμε στην ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κατεδάφιση, συνεχίζουμε στην προσπάθεια καταστολής βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.
Το σκηνικό διανθίζεται από την άγρια ανηφορική ανατίμηση των τιμών των βασικών αγαθών επιβίωσης, ενώ το κλίμα χαρακτηρίζεται από το κύμα γενικευμένης ανεργίας, χρεών και εξαθλίωσης που αρχίζει να γενικεύεται στη χώρα.
Η τάξη των νεόφτωχων μεγενθύνεται τείνοντας να γίνει πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία.
Οι εορτινές μέρες, έδωσαν τη θέση τους στην κατήφεια και την ψυχολογική πίεση της δεινής αυτής νέας κατάστασης. Οι μετακαλλικρατικές πόλεις μας αντικατοπτρίζουν αυθεντικά την παγωμένη οικονοκοινωνική κατάσταση της χώρας μας.

Το 2011 που έρχεται δείχνει εξίσου τρομακτικά παγωμένο.
Βέβαια οι Έλληνες πολίτες τούτου του τόπου έχουν δείξει μια εξαιρετική αντοχή σε δύσκολες πράγματι καταστάσεις.
Στη διάβα του ιστορικού χρόνου αναγέννησαν τη χώρα μέσα από δεσμά, στάχτες και ερείπια.
ίσως αυτό να είναι και η ελπίδα μας για να πορευτούμε στο νέο αυτό ξημέρωμα του χρόνου.
Ας το ευχηθούμε πιστεύοντας το.
Καλή Χρονιά