ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


FREEDAY ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Καθιερώθηκε εδώ και λίγο καιρό στην αφιλόξενη γιά το ποδήλατο Αθήνα. Μια αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών αυτής της σκληρής πόλης. Το ραντρβού κλείνεται μέσω του Facebook και η εκκίνηση γίνεται κάθε Παρασκευή στις 10 η ώρα το βράδυ, έξω από το σταθμό του ηλεκτρικού του Θησείου.
Εκατοντάδες ποδηλάτες, κάθε ηλικίας, φύλου, ξεκινάνε κάθε φορά γιά ένα διαφορετικό προορισμό, διασχίζοντας σε ένα χαρούμενο καραβάνι, του δρόμους της πρωτεύουσας, δίνοντας χρώμα-ήχο και κίνηση στο "μουντό" της κρίσης και των έγκλειστων κατοίκων.


Μια αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών που προσπαθούν να διασκεδάσουν, να ποδηλατήσουν με ασφάλεια, όλοι μαζί, και να στείλουν και ένα μήνυμα στους ιθύνοντες, ώστε να εντάξουν το ποδήλατο στη ζωή της πόλης.

Την Παρασκευή αυτή (3-12), σε μιά ανοιξιάτικη - δεκεμβριανή βραδιά, με μιά τεράστια συμμετοχή οι "νυκτερινοί ποδηλάτες" ξεκίνησαν από το προκαθορισμένο "Θησείο", και μέσω της οδού Πειραιώς, διέσχισαν όλη την Αχαρνών, και μέσω Φιλαδέλφειας, έφθασαν στο Κεφαλάρι, δίνοντας γιά άλλο ένα παρασκευιάτικο βράδι, μια άλλη οπτική στην Αθήνα του μνημονίου και της κρίσης.


Σημαντικά στοιχεία, η ανθρώπινη επαφή των ποδηλατών, η αλληλοβοήθεια - σε βλάβες, μικροατυχήματα, αλλά και η βοήθεια των ποδηλατών της ομάδας υποστήριξης FREEDAY που μέχρι και "ρυμούλκηση" έκαναν στους τελευταίους κουρασμένους του δίκυκλου κομβόι.
Να σημειώσουμε τη διακριτική και υποστηρικτική παρουσία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. στο τέλος της ποδηλατικής ουράς.
Μια διαφορετική βραδιά με εκατοντάδες πολίτες που έκαναν ποδήλατο, σε μια ανάπαυλα σε όσα μας κάνουν καθημερινά τη ζωή ποδήλατο.