Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας 2010


Χιλιάδες ποδηλάτες και ποδηλάτισσες όλων των ηλικιών,(περί τους 40.000 συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί (10-10-2010)στο σημείο έναρξης, στο Παναθηναικό Στάδιο.

Μιά διοργάνωση που ξεκίνησε το 1987 και συνεχίζεται κάθε χρόνο με αυξανόμενες κάθε φορά συμμετοχές, καθώς είναι ο μοναδικός με ποδήλατα που γίνεται στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας το μήνυμα του αγώνα ενάντια στο άγχος, την αγωνία γιά την ατμοσφαιρική ρύπανση, και προβάλλοντας το ποδήλατο ως σύγχρονο μέσο μεταφοράς γίά την πόλη μας.


Η διαδρομή του Γύρου της Αθήνας ήταν 8 χιλιόμετρα, Παναθηναικό Στάδιο-Βασ.Κωσταντίνου-Βασ.Σοφίας-Λεωφ.Αλεξάνδρας-Λεωφ.Πατησίων-Αιόλου-Σταδίου-Φιλελλήνων-Ζάππειο Μέγαρο, όπου και ο τερματισμός.
Μιά διαδρομή που πέρασε από όλα τα αξιοθέατα σημεία του ιστορικού κέντρου της Πόλης.
Έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, γιά μία έστω φορά χαλαρά να θαυμάσουν την ομορφιά της Αθήνας μας.



Το κέντρο της Αθήνας άδειασε από αυτοκίνητα και γέμισε με ποδήλατα, στέλνοντας ένα μύνημα ότι η αστική μετακίνηση μπορεί να είναι ταυτόχρονα αθλητισμός και διασκέδαση.

Στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου, τερμάτισαν όλοι, οι συμμετέχοντες και αναδείχθηκαν όλοι νικητές, του βάρβαρου τρόπου ζωής και των εξοντωτικών ρυθμών. Μιά μικρή ανάπαυλα ποδηλατώντας απέναντι "σε όλα όσα μας έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο'