ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ "Είμαι εκεί για να καταγράφω τις καλύτερες και τις χειρότερες πλευρές της ανθρωπότητας"


Από τους άνθρωπους της ενημέρωσης που γνώρισα και αξίζουν τον τίτλο πράγματι σε όλο το εύρος του.                                                 Ο Γιάννης Μπεχράκης,   ο φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που σταμάτησε πρόωρα το "ρεπορτάζ της ζωής" νικημένος από την "κακιά αρρώστια". Για πάνω από 30 χρόνια στο πρακτορείο Reuters,  κάλυψε  τα ιστορικά γεγονότα του σύγχρονου κόσμου από Αφγανιστάν, στην Αφρική, και από την Τσετσενία, ως την Αίγυπτο. Επικεφαλής της ομάδας του πρακτορείου που έλαβε το Βραβείο Πούλιτζερ το 2016, για την κάλυψη της κρίσης των προσφύγων, είχε ως μότο του:

" Η αποστολή μου είναι να σας αφηγηθώ την ιστορία, ώστε εσείς να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε....η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει: "δεν γνώριζα".

Τον Αύγουστο του 2013 αποθανατίζει με το φακό του τη μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι Πυροσβέστες στον Μαραθώνα στην Αττική.

Ο Γιάννης ακολουθεί τους Πυροσβέστες, στο μέτωπο με τις φλόγες...άλλωστε όπως έλεγε η πιό δυνατή φωτογραφία, καθορίζεται από το πόσο κοντά είσαι στο "θέμα" της.
Το υστερόγραφο της ιστορίας του Γιάννη, το έχει γράψει ο ίδιος λέγοντας:

"Μια φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, να τον κάνει πιο δίκαιο"