Οι εορταστικές ευχές των πυροσβεστών

Μια παράδοση, συνυφασμένη με τις γιορτινές μέρες του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους είναι η ανταλλαγή ευχών με  έντυπες κάρτες. Σαφώς και πλέον διαδεδομένες πριν την έλευση του νέου ψηφιακού κόσμου που αντικατέστησε ότι έντυπο με ψηφιακό.
Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια  εξέδιδαν ευχετήριες κάρτες που απέστελλαν τις ευχές Διοίκησης και προσωπικού στους τοπικούς φορείς και αρχές, αλλά και σε άλλες Π.Υ. και προς την ηγεσία.
Πολλές χρονιές και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος εξέδωσε μαζικά ευχετήριες κάρτες για να διευκολύνει προς τούτο τις Π.Υ.



Ανατρέχοντας σε αυτές βλέπει κανείς  πολλά στοιχεία για τη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος στο χρόνο, αφού το κυρίως θέμα είναι ή τα πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμός, όσο και ένστολο πυροσβεστικό προσωπικό, πάντα σε χειμωνιάτικο εορταστικό φόντο.






Οι κάρτες πέρα από τηνν έκφραση ευχών, έδιναν και δίνουν την σταθερή και διαχρονική παρουσία των Ελλήνων Πυροσβεστών, δίπλα στον πολίτη, όπου 24 ώρες το 24ωρο, ανεξαρτήτως εορτών και αργιών παρέχουν το έργο της πολιτικής προστασίας.