ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ….ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ


Η μνημονιακή αρμοστεία και οι εγχώριοι ανταποκριτές της όλα αυτά τα κατοχικά χρόνια το πρώτο που επιμεληθήκαν είναι κυρίως να διασφαλίσουν την «παραγωγή νόμων»
Νόμους που θα διασφαλίσουν κυρίως τίποτα δεν θα στραφεί εναντίον των συμφερόντων τους.
Δημιουργούν τις συνθήκες για να καταστήσουν την πατρίδα μας ιδιοκτησία τους και οτιδήποτε που κινείται αντίθετα σε αυτή τη λογική θεωρείται «παράνομο».
Άλλωστε όπως έλεγε ο Ε.Ράουτερ « όποιος έχει την εξουσία να καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, φτιάχνει κανόνες που να του επιτρέπουν να κερδίζει»
Τείνει να αποδεκτούμε πλέον ότι το νομοθετικό έργο, πάντα υπό την επίβλεψη των δανειστών, το μετατρέπει από διαδικασία ρύθμισης των υποθέσεων του κυρίαρχου λαού σε μέθοδο στυγνής καταπίεσης και λεηλάτησης των κεκτημένων του.
Αρπακτικός πόλεμος εναντίον της πατρίδας μας και του λαού μας, σύγχρονος αλλά πόλεμος, που ο νικητής, τοκογλύφοι αγορές και κραταιοί της Ε.Ε. όσο κερδίζουν παίρνουν και περισσότερη εξουσία στον τόπο μας για να απομυζούν περισσότερα.
Ο λαός μας, έξι χρόνια τώρα, είναι αναγκασμένος να κάνει πλουσιότερους τους δανειστές και τους ξένους προστάτες του, οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι αυτό είναι το νόμιμο και το πρέπον κατά τις υποχρεώσεις του.
Η νέα οικονομία που θα πρέπει να φτιαχτεί στην Ελλάδα, πρέπει να είναι προσανατολισμένη στην εργασία με την μικρότερη πληρωμή και στη ζωή με τα λιγότερα δικαιώματα.
Λιτός βίος και γεμιστά για το λαό και το πλεόνασμα στα αφεντικά των θεσμών.
Σε λίγο θα κατατεθεί άλλο ένα μνημονιακό ασφαλιστικό και ένα άλλο φορολογικό.
Με την ίδια φιλοσοφία να σωθούν τα «ταμεία μας». Απλό, θα δουλεύεις μέχρι τα βαθιά σου γεράματα, όποτε έχεις δουλειά, θα έχεις τις λιγότερες αποδοχές που μπορείς, θα πληρώνεις όλο και περισσότερα για τις «κοινωνικές παροχές», ειδικά της υγείας.
«Η οριστική αποδήμηση στις αγκάλες του Υψίστου» είναι η ουσιαστική λύση για το πρόβλημα του ασφαλιστικού, όπως μας είπε χαριτολογώντας ένας από τους επικεφαλής της διοίκησής του.
Θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τη ζωή μας σε μια μόνιμη κόλαση επί της γης, ή θα βάλουμε στην επιθυμία μας για μια καλύτερη ζωή, την ίδια δύναμη που έχουμε για να ζούμε.
Η επιθυμία μας για το ανθρώπινο σήμερα και το καλύτερο αύριο, αν δεν έχει αγώνα και πάλη θα αφήσει χώρο στον σκοτεινό εφιάλτη τους να γίνει ζωή μας.