Ο Μεσαίωνας θα φαντάζει με περίπατο σε παιδική χαρά, μπροστά σε αυτό που έρχεται.

"Η Νέα Τάξη Πραγμάτων πρέπει να ηττηθεί, και πρέπει να γίνει τώρα. Παραφράζοντας τον Κάτωνα που είχε πει “Carthago delenda est” (H Kαρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί): Νovus Ordo Seclorum delenda est (H Nέα Τάξη πραγμάτων πρέπει να καταστραφεί, γιατί αν δεν γίνει,ο Μεσαίωνας θα φαντάζει με περίπατο σε παιδική χαρά, μπροστά σε αυτό που έρχεται."
 Είναι η "δραματική δήλωση του διάσημου Αμερικανού γλωσσολόγου, φιλόσοφου Νόαμ Τσόμσκι για τις εξελίξεις στη χώρα μας, ο οποίος συνεχίζει ότι  «Η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα σώσει τους ίδιους και τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη". 

Τι κάνει άραγε τον διακεκριμένο διανοητή να πάρει το μέρος των Ελλήνων σε αυτή την δύσκολη στιγμή που είναι το μαύρο πρόβατο της ευρωπαϊκής γειτονιάς;

Είναι η φιλοσοφημένη, προσεχτική και βαθιά ουμανιστική ματιά που βλέπει πίσω από την εφήμερη ειδησεογραφία και τις ημερήσιες οικονομικές αναλύσεις.

Ο Νάομ καταλαβαίνει ότι η πεντάχρονη πολιτική λιτότητας που  επιβλήθηκε και  επιθυμείτε να συνεχίσει να  επιβάλλεται στην Ελλάδα είναι παράλογη από οικονομική άποψη και αποτελεί καταστροφή για τη χώρα.

Είναι όμως ελληνικό το πρόβλημα, ή απλά εδώ γίνεται η πειραματική εφαρμογή ενός σχεδίου. 

Γιαυτό και χαρακτηριστικά διατυπώνει ότι η  "πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι αισχρή. Η συμπεριφορά της «τρόικα» είναι ντροπιαστική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο στόχος τους είναι να δώσουν σε όλους τη γνώση ότι η πρακτική των τραπεζών των βόρειων χωρών και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών θα πρέπει να γίνει ανεκτή και ότι η φιλοδοξία ενός λαού για δημοκρατία και σεβασμό για την εθνική κυριαρχία πρέπει να εγκαταλειφθεί"

Υπάρχει όμως διέξοδο, ή  έστω ένα φως αισιοδοξίας για το λαό μας. Ο διάσημος διανοητής επενδύει στον αγώνα του λαού μας γιατί   «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων με την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αλληλεγγύης, θα σώσει αυτούς, αλλά και άλλους, από τη σκληρή μοίρα που υπαγορεύονται από τους σημερινούς αφέντες»

Ο Τσόμσκι σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα ‘Politika’ υποστηρίζει  ότι “έπρεπε το ελληνικό χρέος ή ριζικά να αναδιαρθρωθεί ή να διαγραφεί”.

Η όλη κατάσταση  σαφώς και αποτελεί  μια νέα βαρβαρότητα  και ο λαός μας θα πορευτεί δύσκολα αλλά όπως υποστηρίζει: "η γενναία αντίσταση των Ελλήνων να σώσει τους ίδιους, και τους άλλους λαούς από την σκληρή μοίρα που τους επιφυλάσσουν οι κοσμοεξουσιαστές”.



Κοσμοεξουσιαστές που βρίσκονται "στην τελική επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και η οποία αν δεν ανακοπεί θα συντρίψει οποιαδήποτε αξία της ζωής, όπως τα έθνη, την Θρησκεία,και την οικογένεια, και θα επιβάλλει σε όλους ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς που θα μετατρέψει το σύνολο της Ανθρωπότητας σε απλούς αριθμούς χωρίς προσωπικότητα. Αριθμοί όπως αυτοί που είχαν κάποτε οι σκλάβοι στις γαλέρες ή τα θύματα των γερμανικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως στο Β’ ΠΠ."

Ο  Αμερικανός διανοητής σε λίγες αράδες δίνει την καθαρή πολιτική εξήγηση του νέου αυτού παγκόσμιου πολέμου, που μόνο ως τέτοιον μπορείς να ερμηνεύσεις το ζοφερό σήμερα.

 ΠΗΓΗ www.linelife.gr