Ο… Χιονοπυροσβέστης του Αθ.Τζοίτη

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, στις 17 Δεκέμβρη  στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού  έγινε η παρουσίαση της δεύτερης συγγραφικής  δουλειάς  του εξαίρετου συναδέλφου  και Διοικητή Π.Υ. Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχου Αθανάσιου Τζοΐτη. Πρόκειται για το δεύτερο παιδικό βιβλίο του με τίτλο «Ο Χιονοπυροσβέστης». Για το βιβλίο του, μίλησε  ο  Αντιπερειιφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Ξυθάλη και εγώ  εκπροσωπώντας την ΕΑΠΣ.
Το βιβλίο είναι το απόσταγμα της ευαισθησίας του Πυροσβέστη Μαχητή που  μέσα στο κρύο παγωμένο περιβάλλον του κινδύνου και της καταστροφής, ζεσταίνει με την προσφορά του και τον αλτρουισμό του,και στην ουσίαπολλές φορές χρειάζεται να θέσει τη ζωή του ως ασπίδα για την προστασία της ζωής και του βιός των πολιτών. Όπως είπε ο ίδιος συγγραφέας , το  βιβλίο  εμπνέεται από την αέναη διεργασία (πάλη) στο σμίξιμο του νερού και της φωτιάς, σε μια παιδική πρωτοχρονιάτικη ιστορία γραμμένη αρχικά πάνω στο χιόνι.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχος Νικόλαος Τσόγκα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Τζοΐτης εμφανώς συγκινημένος από τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της παρουσίασης του βιβλίου, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοση του και κυρίως τις εκδόσεις «μικρή Μίλητος» και την κα Μαργαρίτα Ράντεβα που έκανε την εικονογράφηση αλλά και όσους βρέθηκαν στο δημαρχείο Σαρωνικού και τον τίμησαν με την παρουσία τους και επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης μιας παιδείας πρόληψης στην παιδική κυρίως ηλικία.