Μέσα από τα μάτια των Σέρβων Πυροσβεστών.15 χρόνια από την πόλεμο στη Σερβία





Δεκαπέντε χρόνια πριν, 24 Μάρτη του 1999, στη βαλκανική μας γειτονιά, η φωτιά του πολέμου καίει τη Σερβία. Η πολιτισμένη Δύση με τα στρατεύματα μας σφυροκοπάει την φίλη γείτονα χώρα.
Η καταστροφή από τους "φιλικούς βομβαρδισμούς  είναι τρομακτική.



Μέχρι στις 10 Ιούνη, τα νατοικά αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν  2300 επιθέσεις, ρίχνοντας  25.000 βόμβες  σκορπίζοντας τον όλεθρο και την καταστροφή.



Οι Σέρβοι Πυροσβέστες, κλήθηκαν σε αυτή την μεγάλη καταστροφή να επιτελέσουν το καθήκον τους. Ριχτήκαν στη μάχη με τε τη φωτιά και τον όλεθρο. Τα μάτια τους αντίκρυσαν τον τρόμο και  τον πόνο του πολέμου.

 
 
 
Οι χιλιάδες βόμβες, οι 400 πύραυλοι ΤΟΜΑΧΩΚ, τα 130 βλήματα εδάφους - αέρος, πλήττουν βιομηχανικά κτίρια, δρόμους, γεφύρια, αεροδρόμια, και δεκάδες άλλα κτίρια υποδομών.
Οι μάχες των Σέρβων Συναδέλφων είναι επικές:

 
Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τους Σέρβους Πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπίας του Αρχηγείου τους, πριν χρόνια στην πατρίδα μας.
 
Στις διηγήσεις τους για τα εφιαλτικά γεγονότα που ζήσαν, στη διάρκεια του πολέμου, φαινόταν ο τρόμος και ο πόνος στα μάτια τους, που αντικρίσανε τη φρίκη  του πολέμου.