Ενημερωτικό έντυπο για την ασφαλή χρήση των συσκευών θέρμανσης

Αυτόν τον χειμώνα

Να αφήσουμε τη φωτιά μόνο να μας ζεστάνει
και όχι να μας κάψει

Τα τελευταία χρόνια, στην πατρίδα μας έχουν, δυστυχώς, σημειωθεί, πολλές απώλειες ζωών συμπολιτών μας, εξαιτίας πυρκαγιών από χρήση συσκευών θέρμανσης. 
Από τα στοιχεία της τελευταίας 5ετίας προκύπτει ότι: σημειώθηκαν 13 θάνατοι το 2007, 16 θάνατοι το 2008, 4 θάνατοι το 2009, 9 θάνατοι του 2010 και 9 θάνατοι το 2011. Μόνο το 2012 εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 4.823 φωτιές σε κατοικίες,με τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 συνάνθρωποί μας. 
Λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος μας,όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, εγκατέλειψαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις θερμάνσεως, επιλέγοντας, εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, (ξυλόσομπες, τζάκια, φορητές υγρών καυσίμων, υγραερίων καθώς και φορητές ηλεκτρικές). 
Όλες οι παραπάνω πηγές θερμότητας, απαιτούν από τους χρήστες την γνώση των κανόνων και οδηγιών ασφαλείας για την ορθή και ασφαλή χρήση τους και την αποφυγή ενάρξεων πυρκαγιών. 
Η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, η συνδικαλιστική έκφραση των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, έγκαιρα επεσήμανε την ιδιαίτερα αυτή πρωτόγνωρη κατάσταση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα,προτείνοντας προς την πολιτική και πυροσβεστική ηγεσία, την πραγματοποίηση πανελλήνιας ενημερωτικής εκστρατείας για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα πρόληψης πυρκαγιώναπό τη χρήση των μέσων θέρμανσης. 
Από την πλευρά μας. με την παρούσα ηλεκτρονική έκδοση, παρουσιάζουμε συμβουλές και οδηγίες για την ορθή χρήση των συσκευών θέρμανσης. 
Στόχος μας είναι να το διακινήσουμε όσο το δυνατόν ευρύτερα στο διαδίκτυο,για να φθάσει η πληροφορία σε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας.