H χώρα με τα πράσινα πυροσβεστικά

Ένα παραμύθι, πυρομύθι, όπως είπε και ο συγγραφέας του, γραμμένο για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Συγγραφέας του, ο καλός συνάδελφος Θανάσης Τζοίτης, άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και σημαντικές ικανότητες στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού. 
Το δημιούργημα αυτό, είναι ένα σημαντικό έργο. Ένα παραμύθι, πρωτότυπο και διδακτικό, που προσπαθεί με πρωτότυπο τρόπο να διδάξει την πρόληψη, να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, να φέρει το χρώμα της ελπίδας, στο γκρίζο της απάνθρωπης και σκληρής καθημερινότητάς μας.


Στις 30 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Κορωπίου, σε μια ζεστή  εκδήλωση, έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να με προσκαλέσει ο συγγραφέας να πω μερικές κουβέντες  τόσο για τον ίδιο όσο και γιά το δημιούργημά του. Στο ίδιο πάνελ, τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κρωπίας,Δημ. Κιούσης, και η Σοφία Περδικάρη, διδάκτωρ και σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής.η οποία και παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο το βιβλίο.




Την εκδήλωση όμως λάμπρυνε η εξέχουσα μορφή του Μητροπολίτη Μεσογαίας, κ.Νικόλαος, όπου επικεντρώθηκε στη ανάγκη αλλαγή της παιδείας όλων μας στα ζητήματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα ζητήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Στη δική του ομιλία ο συγγραφέας, επεσήμανε ότι η πυροσβεστική του εμπειρία τον ώθησε να φτιάσει αυτό το τρυφερό παραμύθι, ως ένα έξυπνο εκπαιδευτικό εργαλείο, βιωματικής εκπαίδευσης σε ζητήματα πρόληψης, γιά τα νέα παιδιά.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την παρουσίαση υπάρχει στο  http://www.fire.gr