ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΑΚ


Του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη

Οι  νέοι κατακτητές της χώρας μας, στην προσπάθεια της άγριας αφαίμαξης του εισοδήματος των εργαζομένων, από την έλευση του μνημονίου και μετά, τσεκούρωσαν συνεχώς και  το φτωχοκάματο
των πυροσβεστικών υπαλλήλων.
Σήμερα η τρόικα των δανειστών-κερδοσκόπων και διαχειριστών του μνημονίου ξανάρχονται να πετσοκόψουν και άλλο το εισόδημά μας.
Παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, προεκλογικά, στοχεύσαν πάλι  το πενιχρό εισόδημά μας, αφού λέει ανήκει στα ειδικά μισθολόγια.
Όμως οι  ¨φρουροί του μνηνονίου¨ δεν υπολόγισαν σωστά  την γενική κατακραυγή που σηκώθηκε και μέρα με τη μέρα γενικεύεται, αφού οι πάντες σε αυτή την κοινωνία γνωρίζουν ότι ο ένστολος το μόνο ειδικό που έχει είναι "τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, τη διαβίωση με τον κίνδυνο καθημερινά και την φτώχεια του."
Έτσι αρχίσαν οι στοχευμένς διαρροές και τα σενάρια για δήθεν σωτηρία του εισοδήματος που θα βασίζονται σε  διαχωρισμούς μαχίμων και μη, ειδικών μονάδων και μη, σκέψεις που μόνο πικρό γέλιο μπορεί να προκαλέσουν.

Να το ξεκαθαρίσουμε.

Η πυροσβεστική οικογένεια αναφορικά με τον κίνδυνο δεν έχει εξαιρέσεις. Στο Πυροσβεστικό Σώμα, από τον Αρχηγό μέχρι και τον Δόκιμο Πυροσβέστη, συμμετέχουν στην ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, όλοι και ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ το ΕΝΝΟΟΥΜΕ.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα, δεν υπάρχουν ειδικές αποστολές, όπου αντιμετωπίζονται μόνο από ειδικές μονάδες. Οι Πυροσβέστες δίνουν τη μάχη με το θάνατο καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους, απ όπου και να υπηρετουν.

Και για να κλείσουμε αυτό το καλαμπούρι. Έξω από τις εγκαταστάσεις του 199 ΣΕΚΥΠΣ στο Χαλάνδρι και στην Αίθουσα Μνήμης του Πυροσβεστικού Μουσείου, υπάρχουν δύο μνημεία με έν μακρύ κατάλογο από  τους πεσόντες συναδέλφους πάνω στο καθήκον από το 1930 μέχρι και σήμερα.

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες, συμβασιούχοι, από όλη την χώρα, από  κάθε είδους  Πυροσβεστική Υπηρεσία που δώσαν τη ζωή τους, στον αγώνα να αντιμετωπίσουν την Καταστροφή.

Κανείς δεν άνηκε σε Ειδική Επίλεκτη Υπηρεσία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην εγκληματίσει εφαρμόζοντας τέτοια σχέδια, τα οποία πέρα από τα υπόλοιπα θα δυναμιτίσει την εσωτερική συνοχή του Σώματος.

Η λύση που έχει στα χέρια της η Πολιτεία είναι μία: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΩΧΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.

ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ είναι η  Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της χώρας.

Η προσφορά των Πυροσβεστών σε χιλιάδες ώρες απλήρωτης υπερεργασίας και το κυριότερο σε ιδρώτα και αίμα είναι υπέρ αρκετή.