"Άναψε φωτιές" η αντιπυρική περίοδος

Ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές, εναέρια και επίγεια μέσα, καθώς και οι πόροι που διοχετεύονται κάθε χρόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκονται στον αέρα. Ο πρόεδρος των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης, τόνισε ότι μόνο με το 50% του στόλου των αεροσκαφών, δύο μισθωμένα ελικόπτερα και χωρίς πιλότους το Πυροσβεστικό Σώμα θα δώσει το φετινό καλοκαίρι τη μάχη κατά των πυρκαγιών.

«Δυστυχώς, για φέτος η Πολεμική Αεροπορία μας ενημέρωσε ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας μόνον 20 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 10 είναι παλιάς τεχνολογίας Καναντέρ 215, τα οποία δεν πετάνε με υψηλές θερμοκρασίες και δεν μας εξήγησε κανένας για ποιο λόγο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υπόλοιπο 50% του στόλου. Επίσης, μας διαθέτουν 2 μισθωμένα ελικόπτερα, ενώ τα υπόλοιπα 5, ιδιόκτητα του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη συντήρηση των οποίων χάθηκαν δύο χρόνια συζητήσεων και άγονων διαγωνισμών, θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος, γιατί δεν έχουμε χειριστές να τα πετάξουν!

Ακόμα πιο απογοητευτική είναι η εικόνα για τα επίγεια μέσα και τα οχήματα της Πυροσβεστικής, που όπως τονίζει, «φτάσαμε στο σημείο να εκλιπαρούμε ιδιώτες να μας δίνουν χρήματα για να αλλάξουμε λάστιχα στα φορτηγά».


διαβάστε περισσότερα στο http://www.zougla.gr/