Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μέρα με τη μέρα το σχέδιο για την πλήρη εξαθλίωση των "μη προνομιούχων " αυτής της χώρας ξετυλίγεται. Οι δανειστές, οι κατακτητές και τα όργανά τους και οι διαχειριστές-δημιουργοί της κρίσης,
ρουφούν το αίμα μας και δεν θα χορτάσουν όταν δουν το περήφανο λαό μας ρακένδυτο και εξαθλιωμένο και δεν δουν τη χώρα μας ερημοποιημένη.
Η κυβέρνηση  που έφερε το επαχθές μνημόνιο και την απόλυτη πορεία προς τη φτωχοποίησή της ζωής μας, έκλεισε τα δύο χρόνια στο τιμόνι της χώρας. Δυστυχώς στο επίσημο έντυπο που εξέδωσε για τον απολογισμό του έργου της δεν αναγράφονται τα παρακάτω. Δυστυχώς όμως γράφτηκαν στην καθημερινότητά μας, την οποία στοιχειώνουν, υποθηκεύοντας το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Πάγωμα μισθών και συντάξεων, περικοπές επιδομάτων 10% , περικοπές υπερωριών και οδοιπορικών.Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

Μείωση κατά 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας, μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου,μείωση 7% στις συνολικές αποδοχές των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ), αύξηση του ΦΠΑ στο 10% από 9%, στο 21% από 19% και στο 5% από 4,5%, αύξηση κατά 15% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη καθώς και στα τσιγάρα και αλκοολούχα ποτά, επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης

ΜΑΪΟΣ 2010
Καταργούνται ο 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο και αντικαθίστανται από επίδομα 1.000 ευρώ για όλους όσοι έχουν μηνιαίες αποδοχές μέχρι 3.000 ευρώ. Για υψηλότερες αποδοχές καταργούνται πλήρως οι δύο μισθοί.Αντικαθίστανται η 13η και 14η σύνταξη με επίδομα 800 ευρώ για συντάξεις μέχρι 2.500 ευρώ. Περικόπτονται κατά 8% τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και κατά 3% οι αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ οι οποίοι δεν λαμβάνουν επιδόματα.Αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ στο 11% από 10% και στο 23% από 21%. Αυξάνονται κατά 10% οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Μειώσεις αποδοχών και προσωπικού στις ΔΕΚΟ και μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων στο Δημόσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου. Περικοπές στα οικογενειακά και τα προνοιακά επιδόματα με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους. Περικοπές στις επιχορηγήσεις για ασφάλιση, περίθαλψη, συγκοινωνίες.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

Περικοπές στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου μέσω της κατάργησης επιδομάτων, της αύξησης των ωρών εργασίας, του παγώματος της ωρίμανσης, της απόλυσης του 50% των συμβασιούχων και της καθιέρωσης του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση υπαλλήλου.Επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα με συντελεστές 1%-4%, τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις ύψους 300-500 ευρώ και τέλους 5% στα τεκμήρια διαβίωσης.Μείωση από την 1η Ιουλίου στο μισό του κίνητρου απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και επιβολή αναδρομικά από την 1-1-2011 εισφοράς 3% επί των ακαθάριστων αποδοχών.Καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων και περικοπές στις αποδοχές του προσωπικού.Επιβολή ειδικών εισφορών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και μείωση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων. Μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ από 12.000 ευρώ για τους φορολογούμενους ηλικίας 30-65 ετών. Κατάργηση του φορομπόνους 10% για τις αποδείξεις.Αύξηση μέχρι και 100% των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και άλλα.Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 23% από 13% για την εστίαση και τα αναψυκτικά.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

Το εφιαλτικό φθινόπωρο ξεκινάει με την καθιέρωση ενός νέου γενικευμένου τέλους επί των ακινήτων.
Ακολουθεί και βρίσκεται υπό ψήφιση μιά δέσμη ¨εκτελεστικών ¨ μέτρων που προβλέπει:
  • δραστικές περικοπές μέχρι και 40% στους μισθούς του Δημοσίου μέσω του νέου μισθολογίου
  • εργασιακή εφεδρεία για 30.000 εργαζομένους του Δημοσίου μέχρι το τέλος του έτους
  • νέες μειώσεις των συντάξεων με την επιβολή ειδικών εισφορών από 20% μέχρι και 40%, ανάλογα με την ηλικία και το ύψος της σύνταξης.
  •  μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ από τα 8.000 ευρώ, το οποίο σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις στα τεκμήρια ουσιαστικά καταργείται
  • Περιορισμός εως και κατάργηση  των φοροαπαλλαγών και μάλιστα αναδρομικά από την 1-1-2011.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ...