Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ



Η επίθεση στο εισόδημα των "ανθρώπων του μόχθου" δυστυχώς δεν έχει τέλος. Οι δανειστές μας, το κεφάλαιο και οι διαχειριστές της κρίσης, που και οι ίδιοι δημιούργησαν κάθε μέρα που περνά, εκτελούν κατά γράμμα, το σχέδιο πλήρης φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Μια πολιτική που ερημοποιεί τη χώρα, οδηγεί στη πιό βαθιά κρίση, χωρίς ελπίδα χωρίς προοπτική εξόδου από μιά κρίση που την πληρώνουν όπως πάντα οι "μη προνομιούχοι".

Αυτή τη φορά το νέο νομοσχέδιο - εκτελεστήριο ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, φέρει νέα φοροκαταιγίδα με επιβαρύνσεις για όλους τους φορολογούμενους από 100 έως και 900 ευρώ τον μήνα.
Θύματα "οι γνωστοί προνομιούχοι" με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Εκτελεστικό εργαλείο αυτή τη φορά η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ σε συνδυασμό με τον περιορισμό των κλιμακίων.

Η εκτέλεση αυτή αφορά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2011 που παρότι θα δηλωθούν στην Εφορία το επόμενο έτος, η νέα αυξημένη παρακράτηση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο του 2012.

Η εκτέλεση είναι όπως συνηθίζεται πλέον οριζόντια, καθότι αφορά 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους, οι οποίοι μέχρι φέτος - με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ - δεν πλήρωναν φόρο και θα πληρώσουν,ενώ 5,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 5.000 ευρώ θα έχουν επιβάρυνση από 100 έως και 900 ευρώ τον χρόνο.
Η μεγαλύτερη επιβάρυνση των 900 ευρώ εντοπίζεται σε όσους έχουν εισοδήματα 32.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικό της νέας αυτής βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής αποτελεί το παράδειγμα:
Φορολογούμενος με εισόδημα 13.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν εκπτώσεις από αποδείξεις ή φοροαπαλλαγές, όφειλε φέτος φόρο μόλις 180 ευρώ. Για το ίδιο εισόδημα το 2012 θα κληθεί να πληρώσει 880 ευρώ - 700 ευρώ περισσότερα.

Η εκτέλεση θα γίνει μάλιστα και περισσότερο βασανιστική καθότι στο παραπάνω πακέτο θα προστεθεί και ένα νέο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές με το ποσοστό έκπτωσης φόρου να περιορίζεται στο μισό, από 20% που ίσχυε κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2010 σε 10%, ενώ έξτρα φόρος προκύπτει για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια με την καθιέρωση συμπληρωματικού φόρου με συντελεστές από 1,5% έως και 3%.

Επίσης πλέον οι εκπτώσεις είναι μόνο από τον φόρο και όχι από το εισόδημα. Σε σχέση με πέρυσι περιορίζονται στο μισό (καθώς το καλοκαίρι ψηφίστηκαν νέες αλλαγές με την καθιέρωση διαφορετικών συντελεστών ανάλογα με το εισόδημα, οι οποίες όμως τώρα υπερκαλύπτονται) και αντί για 20% εκπίπτει από τον φόρο το 10%:
των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης,
 των μισθωμάτων που καταβάλλονται ετησίως για κύρια κατοικία του φορολογούμενου και της οικογένειάς του,
των δεδουλευμένων τόκων δανείων που λαμβάνονται για αγορά πρώτης κατοικίας, των δεδουλευμένων τόκων δανείων που λαμβάνονται για αναστήλωση, επισκευή, συντήρηση ή εξωραϊσμό διατηρητέων κτισμάτων,
 των ασφαλίστρων ζωής, ασθένειας, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας,
 της διατροφής που καταβάλλεται από τον ένα σύζυγο στον άλλο,
 των ποσών που καταβάλλονται λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, ΟΤΑ κ.λπ.,
 της αξίας των δωριζόμενων ιατρικών μηχανημάτων και των ασθενοφόρων,
 των ποσών που καταβάλλονται λόγω δωρεάς προς τα κοινωφελή ιδρύματα, τα σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και χορηγούν υποτροφίες κ.λπ., καθώς και των ποσών που καταβάλλονται λόγω χορηγίας προς τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, εφόσον επιδιώκουν σκοπούς πολιτιστικούς,
 των ποσών που καταβάλλονται για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτου,
των εισφορών που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης.
Τον καλύτερο επίλογο-επικήδειο γιά τα παραπάνω τον δίνει η Έλενα Ακρίτα στα "ΝΕΑ" της 8-10-2011:
"Τελευταία, τελώ εν νοητική εφεδρεία. Κοινώς, δεν καταλαβαίνω τίποτα: Τα δύο τελευταία χρόνια παρουσιάζω σοβαρά συμπτώματα αδυναμίας κατανόησης της όλης κατάστασης. Ενδέχεται ανέκαθεν να ήμουν ηλίθια και να μη μου το λέγανε για να μη με πικράνουνε. Παίζει κι αυτό. Διότι ο βλαξ πιστεύει αυτό που του λένε. Γι' αυτό πίστεψα τον Καραμανλή όταν με φλόμωσε στο ψέμα λέγοντάς μου ότι έχουμε μια «θωρακισμένη οικονομία». Πίστεψα τον Παπανδρέου όταν μου είπε «λεφτά υπάρχουν». Πίστεψα τον Παπακωνσταντίνου που με διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που έπαιρνε τότε θα ήταν τα τελευταία. Πιστεύω, γενικώς. Και πληρώνω. Γενικώς. Και ειδικώς. Ειδικές εισφορές, κατά προτίμηση."