ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ



Του Ιωάννη Σταμούλη Ταμία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ

Για δεύτερη φορά το σχέδιο των διαχειριστών της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, προετοιμάζει νέο κτύπημα στους συνήθεις ύποπτους, τους εργαζομένους στο δημόσιο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη συνήθη στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων, από παπαγαλάκια που προετοιμάζουν το κτύπημα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια τακτική δεν συνομιλεί, δεν ανοίγει τα χαρτιά της, διαρρέει και τελικά αιφνιδιαστικά θα νομοθετήσει.
Η νέα "σφαγή" έχει όνομα: «νέο μισθολογίο».

Ήδη σε μια επικοινωνιακή κίνηση οι εκπρόσωποι της τρό ι κας στη χώρα μας ξεκίνησαν δήθεν το διάλογο «για ένα νέο μισθολόγιο»

Πιστοί στην παλιά συνταγή του "κοινωνικού αυτοματισμού" η κυβέρνηση έδωσε τα πρώτα της στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «αυξήθηκαν» οι μισθοί από το 2001 έως το 2009 κατά 80%,ενώ εμφάνισε επιλεκτικά και σκόπιμα, υψηλές αμοιβές σε ορισμένα Υπουργεία (που μιά μικρή κατηγορία έχουν υψηλά επιδόματα).
Επίσης ειδίκευσε τη στοχοποίησή της για το 80% του συνολικού μισθολογικού κόστους στο προσωπικό από τα Υπουργεία: Παιδείας, Υγείας, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Τέλος εμφανίζει την Ελλάδα να έχει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στους μισθούς σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η μπροσούρα της καταδίκης, λοιπόν κατασκευάστηκε.

Τα κυβερνητίκά στοιχεία δυστυχώς δεν λένε όλη την αλήθεια:

1.Πως μπορεί να αυξηθήκαν οι μισθοί μας κατά 80%, όταν η συμμετοχή των μισθών στις πρωτογενείς δαπάνες από το 38,6% το 2001 – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία – ανέρχεται στο 31,4% το 2009 και στο 30,5% το 2010. Το διάστημα 2001-2010 οι μισθοί παραμένουν σταθεροί ως ποσοστό του ΑΕΠ : 6,9 – 7% και ο ρυθμός αύξησης έχει μεταβληθεί στο -10,5% με βάση τις κυβερνητικές εκτιμήσεις και με όρους πραγματικού εισοδήματος στο -25%.

2.Η συμμετοχή των 4 Υπουργείων (Παιδείας, Υγείας, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη)φαίνεται να έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο μισθολογικό κόστος, μιας και αποτελούν τα πλέον πολυάνθρωπο δυναμικό του δημοσίου τομέα.Γεγονός εντελώς φυσιολογικό, μιας και οι τομείς ασφάλεια-εκπαίδευση-υγεία- άμυνα, αποτελούν τα κύρια δημόσια αγαθά που έχει αναλάβει να προστατεύει η Πολιτεία.

3.Η εμφάνιση της χώρας μας να έχει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στους μισθούς σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποκρύπτει ότι η ονομαστική απόκλιση στις μέσες αποδοχές από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης είναι στο 48% (με υψηλό πληθωρισμό στη χώρα μας).
Άλλωστε και τα στοιχεία που εξάγουν τη δήθεν αυτή πρωτιά, όπως ομολογεί η ίδια η κυβέρνηση, βασίζονται σε πηγές με διαφορετικό ορισμό του Δημόσιου Τομέα, ανά χώρα.

Η πολιτική που κάνει στάχτη τη ζωή μας συνεχίζεται.

Νέα αύξηση στους έμμεσους φόρους, το ΦΠΑ, ετοιμασία για αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ακρίβεια, δυσβάσταχτο κόστος ζωής, μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Η μετατροπή των εργαζομένων στη μεγάλη τάξη των "νεόφτωχων" εξελίσσεται με πλήρη υπακοή και ευλάβεια στη "μνημονιακή πολιτική"

Οι άνθρωποι του μόχθου, οι πολίτες αυτής της χώρας που διαθέτουν την εργατική τους δύναμη για να ζήσουν, πρέπει να συγκροτήσουν την μεγάλη δύναμη που θα ανακόψει την πορεία προς τον μεσαίωνα.

Το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι η αλυσίδα μας από την εξαθλίωση και την υποταγή στους αδυσώπητους, απάνθρωπους και βάρβαρους όρους των δανειστών, και των εκμεταλλευτών της υπεραξίας της εργασίας μας.

Τα αριθμητικά στοιχεία είναι της ΑΔΕΔΥ