ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΤΩΝΗ


Την Δευτέρα 12 Ιούλη, το απόγευμα, η αττική γή, εκεί στην Πεντέλη, δέκτηκε στην αγκαλιά της, έναν δικό μας άνθρωπο, της μεγάλης πυροσβεστικής οικογένειας, τον Αρχιπύραρχο ε.α. Αντώνη Ξιφαρά, που απροσδόκητα έφυγε για το στερνό ταξίδι την προηγούμενη Παρασκευή.
Ο Αντώνης υπηρέτησε ευδόκιμα στο Π.Σ. σε πολλές Π.Υ. και στο Α.Π.Σ. ενώ αφυπηρέτησε ως Διοικητής της Π.Υ. Α/Δ Ελ.Βενιζέλου.
Από τα πρώτα μέλη της ΕΑΠΣ, εκλεγμένο μέλος, στα πρώτα Δ.Σ. της.
Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τα κοινά, μετά την αποστρατεία του, ασχολήθηκε με την πολιτική, μέσα από τις τάξεις του ΛΑΟΣ,ως υποψήφιος Βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής, ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνος του κόμματος για τα ζητήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Δεν σταμάτησε να ασχολείται με τα θέματα του Π.Σ. και να ενδιαφέρεται γιά την επίλυση των προβλημάτων του και από τη νέα του αυτή θέση.
Πληθωρικός σε ενέργεια, με το μανιάτικο αυθορμητισμό του, τον συναντήσαμε πριν λίγες μέρες, όταν σαν Δ.Σ. της ΕΑΠΣ είχαμε επίσημη συνάντηση με το ΛΑ.Ο.Σ.
Δυστυχώς οι βουλές του Υψίστου, ως ανεξερεύνητες, απροσδόκητα ολοκλήρωσαν την πορεία του στην εφήμερη ζωή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.



Η φωτογραφία είναι από πριν από περίπου ένα μήνα (15-6-2010), από τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με αντιπροσωπεία του ΛΑΟΣ, όπου παρών ήταν και ο Αντώνης Ξιφαράς.