Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Περιοδικό ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ τεύχος 23 Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2005
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ
ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 13/12/2005

Συνάδελφοι συναδέλφισες

Ο τόπος που πραγματοποιείται τούτη η δυναμική και μαζική μας συγκέντρωση , περιέχει ένα ισχυρό συμβολισμό.
Γίνεται μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο, μια από τις εστίες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Και μας παραπέμπει στο δικό μας αγώνα , αυτόν ,των ένστολων πολιτών τούτης της χώρας που έχει μετατραπεί σε ολυμπιακό άθλημα.
Σε αγώνα υψηλών απαιτήσεων και αντοχής , καθότι έχει να αντιπαλέψει προβλήματα , άλυτα διάρκειας πολλών ολυμπιάδων.
Αγώνα που πρέπει να σπάσει το ρεκόρ της κρατικής αδιαφορίας και απαξίας στο έργο μας,το ρεκόρ ανεκπλήρωτων προεκλογικών δεσμεύσεων και υποσχέσεων που δεν τηρήθηκαν.
Είμαστε ίσως ο μόνος κλάδος εργαζομένων, που απολαμβάνουμε διακομματικής υποστήριξης των αιτημάτων μας στα λόγια,και τελικά απολαμβάνουμε διακομματική απραξία στα έργα.
Είμαστε ίσως ο μόνος κλάδος εργαζομένων,που η καθημερινή δουλειά μας,να παλεύουμε με τον κίνδυνο, εκτιμάται από την συντριπτική πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας, και να αντιμετωπιζόμαστε με εμπαιγμό και απαξία από τις Κυβερνήσεις.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, μας αντιμετώπισε με πρωτοφανή εχθρότητα και απαξία, φτάνοντας στο σημείο,να στρέψει πάνω μας τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών.
Η σημερινή κυβέρνηση, με τη σειρά της, μας γέμισε ελπίδες και υψηλές προσδοκίες, αλλά μέχρι και σήμερα στο μέσο της θητείας της, το μόνο που αποκομίσαμε είναι ανακολουθία έργων και λόγων και αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.
Αντί θεσμοθέτησης του επικίνδυνου και ανθυγιεινού, εισπράξαμε μια χούφτα ευρώ και μια υπόσχεση για μελλοντική διευθέτηση της μάχιμης πενταετίας.
Αντί της υλοποίησης της δέσμευσης για αύξηση του Β.Μ κατά 140 ευρώ, για να μπορέσουμε τουλάχιστον να αναπληρώσουμε την απώλεια εισοδήματος των τελευταίων ετών, βλέπουμε το φετινό προϋπολογισμό, όχι μόνο να μην υλοποιεί τη δέσμευση αυτή, αλλά να προβλέπει αυξήσεις ψίχουλα για την επόμενη χρονιά.
Αντί να αποκατασταθεί η αδικία για τη μη πληρωμή της νυχτερινής εργασίας μας,των αργιών και υπερωριών, καλούμαστε όλο και περισσότερο να παρέχουμε περισσότερη παράνομη και απλήρωτη υπερεργασία.
Εργασία που δυστυχώς ακόμα, με εγκληματική αμέλεια παρά την επιταγή της κείμενης νομοθεσίας δεν καλύπτεται από καμία προστασία των όρων υγιεινής και ασφάλειας .
Η πραγματικότητα, ειδικότερα εμείς οι Πυροσβέστες τη βιώνουμε τραγικότερα, καθώς αντιμετωπίζουμε την εγκατάλειψη του Οργανισμού μας, από τον οποίο λείπει το 1/3 του προσωπικού του, πάνω από 4000 Πυροσβέστες.
Κενά για τα οποία καθημερινά αναγκαζόμαστε, εκβιαστικά να συμπληρώνουμε με την υπερεργασία μας, αυξάνοντας την καθημερινή επικινδυνότητα του μεροκάματου μας.
Συνάδελφοι

Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, το μόνο από το οποίο χόρτασε είναι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Δεν διεκδικούμε κάτι καινούριο.
Διεκδικούμε τα αυτονόητα.
Αξιοπρεπή αμοιβή,ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Μόνο Ο Ασφαλής Πυροσβέστης, Αστυνομικός,Λιμενικός μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τούτης της χώρας.
Συνάδελφοι ας δώσουμε όπως χρόνια τώρα, τη δική μας απάντηση.
Αγώνας μέχρι δικαίωση.
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ