Η πραγματική ζωή μας, ξεπερνά τα αρθμολαγνικά καταστρεπτικά μνημόνα. Άρθρο του Γιάννη Σταμούλη Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ




Τα συνεχόμενα δολοφονικά ΜΝΗΜΟΝΙΑ που επιβλήθηκαν στην πατρίδα μας, επί της ουσίας αποτελούν ένα υπολογιστικό σχεδίασμα των διεθνών αγορών, μία καινοφανή οικονομική θεωρία που καλείται ο ταλαίπωρος λαός, να εφαρμόσει, δίκην πειραματόζωου..
Επί της ουσίας είναι μια καινοφανή οικονομική θεωρία, που έρχεται να εφαρμοστεί στη ζωή μας.
Όμως κάθε θεωρία είναι ένα υπολογιστικό μοντέλο δεν είναι η ίδια η πραγματική ζωή.
Και επειδή οι εμπνευστές της θεωρίας των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ δεν το έχουν λάβει υπόψη τους, μετατρέπουν την εφαρμογή τους σε ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΚΛΙΝΗ.
Είναι ο ουσιαστικός ασύμμετρος κίνδυνος: "όταν επιχειρείται να εφαρμοστεί βιαίως ένα αντικοινωνικό οικονομικό μοντέλο σε μια κοινωνία."

Μπορεί τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ να διαθέτουν μια μαθηματική - λογιστική λογική, που να φαίνεται εξαιρετική στους δανειστές.
Οι μέθοδοι και οι τελικοί στόχοι τους είναι εξαιρετικά γοητευτικοί για τους "Οίκους Αξιολόγησης" και τα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια,
Οι αριθμοί και τα νούμερα υπολογίζονται σε πολυτελή γραφεία, χωρίς την αίσθηση της αντιπροσώπευσης και της εφαρμογής στην πραγματική ζωή.
Οι αριθμουπολογισμοί των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ δεν έχουν λάβει υπόψη την αντανάκλαση τους στην καθημερινότητα και τη ζωή των ανθρώπινων ψυχών που εφαρμόζονται.
Αυτό που όμως λησμονείται από τους κατασκευαστές του ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ είναι ότι καταλύτης στην πραγματική ζωή είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΘΕΛΗΣΗ.
Αυτή η ανθρώπινη θέληση, όταν γίνεται πλειοψηφούσα, μετατρέπεται σε κύμα ανατροπής.
Αυτή η λαϊκή θέληση η οποία μπορεί να βάλει φραγμό στην αριθμολαγνική πολιτική.

Άλλωστε ο Προκρούστης ηττήθηκε από τον Θησέα.
Η Ελληνική Κλασική Ιστορία είναι αλάνθαστη στην επανάληψή της.