Mε τα μισά εναέρια μέσα στη μάχη με τη φωτιά

«Από το 2008, κανένας διαγωνισμός για ελαστικά δεν καρποφόρησε με αποτέλεσμα οι διοικητές σε όλη την Ελλάδα να αναγκάζονται να ζητιανεύουν για να βρουν λάστιχα από φιλανθρωπίες των συμπολιτών μας», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης. Τα πιο πολλά ελαστικά άλλαζαν μέσω χορηγιών ενώ τον περασμένο χειμώνα ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής διοργάνωσε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής όπου οι μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας έπαιζαν κλασική μουσική για να προσελκύσει χορηγούς.

Οπως λένε μάχιμοι πυροσβέστες, φέτος όλα τα κονδύλια της Πυροσβεστικής είναι μειωμένα κατά 15%. Ποσοστό που έρχεται να προστεθεί στο -30% του 2011 και συνολικά σε σύγκρισή με το 2010 η μείωση αγγίζει το 45%.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό, και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλά. Το υπουργείο για να καλύψει το κενό των 4.000 οργανικών θέσεων μετέτρεψε παλιούς εποχικούς πυροσβέστες σε συμβασιούχους 5 ετών. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μισθό 700 ευρώ, είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, κάποιοι προσελήφθησαν ακόμη και σε ηλικία 58 ετών, ενώ δεν μπορούν να δουλέψουν όπως οι μόνιμοι αφού έχουν πλαφόν στα ωράρια, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

«Επί δεκατέσσερις παραμονές καλοκαιριών επισημαίνουμε διαρκώς προβλήματα του μηχανισμού πυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Μετά από τόσους θανάτους πολιτών και πυροσβεστών και καταστροφές, η Πολιτεία εξακολουθεί να μη βλέπει την αλήθεια και να μη σκύβει πά..

διαβάστε το δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ