ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ

Εκεί δίπλα στο επιβλητικό μέγαρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη, ένας πολίτης, συμβασιούχος Πυροσβέστης, μόνος του, ξεκίνησε έναν ιδιαίτερο  αγώνα, προχωρώντας σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ για να διαμαρτυρηθεί για την μη πρόσληψη ακόμα, με τρεις μήνες καθυστέρηση, των Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Είναι η χαρακτηριστική, σπαρακτική φωνή αγωνίας που εκπροσωπεί κοντά στις 2000 ψυχές που βλέπουν τον εφιάλτη της ανέχειας, της απόλυτης φτώχειας, της ανεργίας, αλλά το κυριότερο της κοροϊδίας από  τους απερχόμενους κυβερνώντες- φρουρούς του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.


Ο συνάδελφος συμβασιούχος Μιχάλης Δρόσος, (στη μέση της φωτο) δίνει έναν αγώνα "αντισυμβατικό", που θυμίζει μια αντίστοιχη απεργία πείνας που κάναν οι Πυροσβέστες πριν πολλές δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε η χώρα μας γύρισε από τους τροκανούς δυνάστες μας, δεκαετίες πίσω.
Σήμερα το μεσημέρι, τον επισκέφθηκα και του εξέφρασα τη συμπαράσταση της ΕΑΠΣ στον προσωπικό του αγώνα, αλλά και στον αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων Πυροσβεστών που βρίσκονται στο προκρούστειο πάγκο της ανεργίας ακόμα, χάνοντας μέρα με τη μέρα κομμάτι από την αξιοπρεπή τους διαβίωση, ενώ το Π.Σ. στερείται τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που ήδη ξεκίνησαν. Του μετέφερα τη πάγια θέση της ΕΑΠΣ για την εργασιακή αποκατάσταση του συνόλου των συμβασιούχων συναδέλφων και του μετέφερα το γεγονός ότι όλες αυτές τις ώρες, κάνουμε παρεμβάσεις προς το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας για να αναδείξουμε το πρόβλημα της μης πρόσληψης,ακόμα και σήμερα, τόσον καιρό μετά την έναρξη της αντιπυρικής προστασίας.
 Δυστυχώς οι απερχόμενοι "μαέστροι" της εκτέλεσης του δραματικού έργου "ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ", είχαν στο νου τους την προσωπική τους επερχόμενη ψηφοσυλλογή. Στις αιτιάσεις της ΕΑΠΣ όλο το προηγούμενο διάστημα  αντιμετωπίζαμε μόνο επιθέσεις , λασπολογία και σπέκουλα από τους ίδιους και τα αραχνιασμένα εξαπτέρυγα τους.
Δυστυχώς τη ζημιά την κάναν.
Ας πάνε τώρα να κοιτάξουν στα μάτια τον Μιχάλη, και τους υπόλοιπους ανέργους ακόμα συναδέλφους.
Ας δούν τους συναδέλφους ΠΠΥ με τα δεκάδες θεσμικά, οικονομικά και εργασιακά προβλήματα που τους εξόπλισαν για να ξεκινήσουν τον εργασιακό τους βίο.
Ας δουν την τραγική κατάσταση του Πυροσβεστικού  Σώματος.
Μαζί μου, βρέθηκε δίπλα στον αγωνιστή συμβασιούχο, ο συνάδελφος παλαίμαχος συνδικαλιστής του λιμενικού και υπεύθυνος για τα Σώματα Ασφαλείας του ΣΥΝ, Τάσος Μαυρόπουλος, (δεξιά στη φωτογραφία) όπου ανέλαβε τη δέσμευση να μεταφέρει άμεσα σε επίπεδο πολιτικής διαμαρτυρίας το φλέγον θέμα.