Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ



Ήταν εκείνες τις ημέρες του Νοέμβρη του 73 στο κέντρο τούτης της μικρής χώρας, που η ιστορία της είναι γεμάτη από τυράννους, αλλά και εραστές της ελευθερίας, από σφετεριστές της λαικής έκφρασης αλλά και από φλογερούς αγωνιστές της λαοκρατίας.

Ήταν εκείνες οι ημέρες του Νοέμβρη του 73, που τα πιό ζωντανά κομμάτια της νεολαίας τούτου του λαού, τέθηκαν στην πρωτοπορία ενός μαζικού ξεσπάσματος που μετουσίωνε εκείνη την στιγμή τη βούληση να μπεί ένα τέρμα στην επτάχρονη πολιτειακή εκτροπή που πλήγωνε τα σωθικά της μήτρας που γέννησε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως πολίτευμα στον πλανήτη.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου, η λαική συσπείρωση γύρω από αυτό και η μετατροπή σε δυναμική αντιχουντική εξέγερση, επίδρασε καταλυτικά στην πτώση της δικτακτορίας και στην εκδίωξη των πραξικοπιματιών, ενώ παράλληλα άνοιξε το δρόμο γιά το άνοιγμα μιας νέας πολιτειακής και πολιτικής σελίδας στη χώρα με τη μορφή μιας σύγχρονης "μεταπολιτευτικής δημοκρατίας".
Από τότε η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα σύμβολο- υπόμνηση, της αστείρευτης δυνατότητας των πολιτών να απαντούν μαζικά και δυναμικά όταν το πολίτευμα εκτρέπεται από τη δημοκρατική νομιμότητα και όταν οι πολιτικοί άρχοντες χάνουν την λαϊκή αποδοχή.
Σήμερα η υπόμνηση της επετείου του Πολυτεχνείου, αποτελεί ισχυρό αφυπνιστικό παράγοντα πολιτικής δράσης στα σύγχρονα πέτρινα μνημονικά χρόνια που βιώνουμε.
Οι δημοκρατικές κατακτήσεις τεσσάρων σχεδόν δεκαετιών βρίσκονται εν κινδύνω.
Η νέα τάξη πραγμάτων επιβάλλει πλέον οι κυβερνητικές πολιτικές να αποφασίζονται από το Δ.Ν.Τ. τις τράπεζες και την ευρωπαική μεγαλοκαπιταλιστική τάξη. Πολιτικές που μέρα με τη μέρα φτωχοποιούν τους Έλληνες Πολίτες, ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο αλλά το κυριότερο αφαιμάζουν πλέον και τις πολιτικές ελευθερίες, νοθεύοντας ακόμα και την λαική ετυμηγορία της επιλογής κυβερνήσεως και πρωθυπουργού.

Σήμερα τούτες τις μέρες του Νοέμβρη του 2011, οι πολίτες τούτης της μικρής και περήφανης χώρας βρίσκονται υπό τον ζυγό των αδηφάγων δανειστών, των δημιουργών της κρίσης και των ευρωϋποτελών διαχειριστών της. Τα νέα "τανκ" είναι οι απειλές για την πτώχευση, την δήθεν έξοδο από την ευροζώνη, την δήθεν επιστροφή στη δραχμή.
Η μνημονιακή πολιτική δένει χειροπόδαρα τους Έλληνες πολίτες, μετατρέπει την πολιτική σε εκτελεστικό όργανο των τροϊκανών και την Ελλάδα μας στο πειραματόζωο - καρπαζοεισπράκτορα των οικονομικών Διευθυντηρίων των απάνθρωπων αγορών.

Μόνη απάντηση του λαού μας αποτελεί η ώριμη συνειδητοποιημένη και μαζική πολιτική αντίδραση σε ότι επιβουλεύεται τα βασικά χαρακτηριστικά του κράτους μας: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ


"Το μέλλον δε θα ρθεί
από μονάχο του έτσι νετο-σκετο
αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς.
Πόλεμος δεν είναι μόνο όπως θαρρείς εσύ
να λες ναι - ναι στα μέτωπα με βολές πολυβόλου
της φαμίλιας του σπιτικού η επίθεση
για μας μικρότερη απειλή δεν είναι.
Γιάννης Ρίτσος