ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

BLOKO.gr

Ένα ολόφρεσκο δυναμικό ενημερωτικό ιστολόγιο ανέβηκε στην "μπλογκόσφαιρα" προκειμένου να προσφέρει ουσιαστική ενημέρωση γύρω από τα ζητήματα της ασφάλειας, αλλά και ειδικότερα της δράσης των Σωμάτων Ασφαλείας.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα σημειώνει η ψυχή του ιστολογίου, ο ιδιαίτερα έμπειρος στα ζητήματα του χώρου και του αντικειμένου, δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ στην αρχική ανάρτηση :


"Λίγα λόγια για αρχή...
"Οι καιροί ου μενετοί", είχε αποφανθεί ο Περικλής μιλώντας στους Αθηναίους. Ειδικά στην εποχή μας, οι καιροί αποδεικνύονται ανυπόμονοι και ταχύτατα εναλλασσόμενοι.
Πιο εξειδικευμένα, οι συσχετισμοί και οι προοπτικές στο τομέα της ενημέρωσης αλλάζουν με δαιμονιώδη ρυθμό και το διαδίκτυο αφενός αποτελεί μία ανοιχτή πηγή σ' ένα κλειστοφοβικό κι εσωστρεφές περιβάλλον, αφετέρου διεκδικεί περγαμηνές ενός από τα πλέον πρόσφορα μέσα πληροφόρησης. Στερείται όμως στέρεου εποικοδομήματος, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση αντιπροσωπεύεται από την αξιοπιστία και την καλή- δημιουργική πρόθεση.
Αυτό το παραπάνω σύμπλοκο της αιτιώδους συνάφειας υπήρξε το κυρίαρχο κίνητρο που μας οδήγησε στην απόφαση, μαζί με ομάδα φίλων και συνεργατών, να επιχειρήσουμε να εντυπώσουμε το δικό μας αποτύπωμα στην ειδησεογραφία και στα τεκταινόμενα στα Σώματα Ασφαλείας. Και θα το επιχειρήσουμε μακριά από δεσμεύσεις κι εξαρτήσεις με επώνυμες υπογραφές, σχόλια και παρεμβάσεις για τα καλώς και για τα κακώς κείμενα.
Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του bloko.gr, κι αυτές τις αρχές θα επιχειρήσουμε να υπηρετήσουμε με απαρέγκλιτη πίστη."


Στις πρώτες μέρες της παρουσίας του, οι αναρτήσεις του BLOKO.gr είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, τόσο σε ειδήσεις όσο και σε αρθρογραφία.