Εμείς «οι καλοπληρωμένοι αντιπαραγωγικοί κοπρίτες» του δημοσίου.


Μια από τις κορυφαίες πολιτικές πρακτικές των μνημονιακών διαχειριστών της κρίσης αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ο δοκιμασμένος κοινωνικός αυτοματισμός, όπου στρέφεται η μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, υπερφωτίζονται τα δήθεν προνόμια της και δίνεται ως βορά η αναγκαιότητα της περικοπής τους στα πλαίσια μιας ισοπεδωτικής λογικής προς τα κάτω.
Η λογική «να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα» φαντάζει ως μνημονιακή οδηγία σε αυτή την πολιτική της μετατροπής των Νεοελλήνων σε Νεόφτωχους.
Στα πλαίσια αυτά ανέτειλε και η γνωστή πρωτοβουλία για το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Των γνωστών «κοπριττών» , αντιπαραγωγικών και εξαιρετικά προνομιούχων, που ως γνωστόν είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την σημερινή κρίση.
Μιας και αυτοί διαχειρίστηκαν, νομοθέτησαν, θεσμοθέτησαν, χάραξαν πολιτικές και οικονομικές τακτικές, διοίκησαν ταμεία κ.λ.π.
Έτσι μετά την μεγάλη απογραφή των αναμενόμενων εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων, που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε και την απόλυτη ησυχία που ακολούθησε, άνοιξε η μελέτη των «φοβερών αποδοχών» τους.
Η μελέτη που εκπονήθηκε για το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο και αφορά τις μισθολογικές εξελίξεις στο δημόσιο.
Τα στοιχεία της μελέτης δυστυχώς δεν επιβεβαίωσαν τη θεωρία των χλιδάτων δημοσίων υπαλλήλων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στα γενικά στοιχεία, το 50% του συνόλου των δημ. Υπαλλήλων δεν ξεπερνά τα 1639 ευρώ, ενώ μόνο το 10% περνά τα 2418 ευρώ.
Τα πλέον όμως σημαντικά στοιχεία δίνονται για τους αντιπαραγωγικούς ενστόλους.
Στην βαθμολογική κλίμακα των ενστόλων, οι αμοιβές υπολείπονται των αμοιβών των υπαλλήλων που ανήκουν στη χαμηλή μισθολογική κλίμακα της κεντρικής διοίκησης. Ένας υπάλληλος Π.Ε.(κλιμακίου 18) έχει 104 ευρώ παραπάνω ως μέση συνολική μηνιαία αμοιβή από τον εισαγωγικό βαθμό (Ανθ/γο) των Αξιωματικών.
Ο αξιωματικός είναι ο φτωχός συγγενής όλων των υφισταμένων μισθολογίων. Συγκρίνοντας με το γενικό μισθολόγιο, βλέπουμε ότι εισαγωγικός μισθός ενός Τ.Ε. δημ. Υπαλλήλου είναι 938 ευρώ, ο εισαγωγικός μισθός ενός Π.Ε. δημ. Υπαλλήλου είναι 984 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος του Αξ/κου 899 ευρώ.
Η σύγκριση είναι εξίσου απογοητευτική και στα ειδικά μισθολόγια, εξετάζοντας του εισαγωγικούς βαθμούς κα τους αντίστοιχους βασικούς μισθούς:
Πρωτοδίκης 2067 ευρώ
Επιμελητής Β΄ΕΣΥ 1468 Ευρώ
Λέκτορας 1183 ευρώ
Ιατροδικαστής 1176 ευρώ
Μουσικός 963
Ανθ/γός 899 ευρώ
Σε όλα αυτά βέβαια δεν έχει υπολογιστεί η υποχρέωση άφθονης απλήρωτης εργασίας που προσφέρουν οι ένστολοι, το κόστος των συνεχών μεταθέσεων και οι υπόλοιπες εγγενείς ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος Ε.Δ. και τω Σ.Α…