Εγκληματική ολιγωρία με τα πυροσβεστικά ελικόπτερα


14 Ιουνίου 2009, 09:58

http://www.zougla.gr/news.php?id=46514

Ανυπεράσπιστη αποδείχθηκε ότι είναι η χώρα μας στις πρώτες φωτιές του καλοκαιριού, οι οποίες μας έπιασαν κυριολεκτικά στον… ύπνο.

Ευτυχώς, δεν φτάσαμε στις φοβερές καταστροφές του 2007 της Ηλείας και της Εύβοιας, όταν είχαμε γίνει παγκόσμιο θέαμα -αλλά πρέπει, άραγε, να φτάσουμε πάλι σε αυτό το σημείο;

Πάντως, για μία ακόμα φορά η χώρα δεν ήταν σε ετοιμότητα.

Στη χθεσινή φωτιά της Ριτσώνας πέταξαν μόνο δύο ελικόπτερα. Τα «άλλα», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Γιάννη Σταμούλη, έμειναν στο έδαφος επειδή το Ελληνικό Κράτος δεν έχει... εξοφλήσει τα προηγούμενα!
«Μέχρι χθες έβρεχε. Δεν νοικιάσαμε περισσότερα ελικόπτερα για οικονομικούς λόγους. Το καθένα μάς στοιχίζει χιλιάδες ευρώ ημερησίως, ασχέτως αν θα πετάξει ή όχι. Μέχρι το τέλος του μήνα, το θέμα θα έχει λυθεί» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το χρέος προς τις εταιρείες μίσθωσης έφτασε στα 29 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση προχώρησε σε μερική αποπληρωμή και τα οφειλόμενα πλέον είναι της τάξεως των 17 εκ. ευρώ.

Όμως, μέχρι να γίνει αυτό, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Η γραφειοκρατία ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο, καθώς η εκταμίευση "κόλλησε" στο Ελεγκτικό Συνέδριο.