θα κλαίμε πάλι πάνω σε σορούς αν συνεχίσουμε έτσι

Σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104.6, που δημοσιεύονται στο Liberal.gr ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης μεταξύ των άλλων επεσήμανε:
"την ανάγκη να αλλάξουν οι δομές του κράτους, έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο νέων καταστροφών και τόνισε πως αν δεν συγκλονιζόμαστε θα έχουμε κι άλλες.
Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Σταμούλης, στο Μάτι«είχε νομιμοποιηθεί αυτή η κακή πραγματικότητα. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αυτός ο κίνδυνος υπάρχει και σε πολλές άλλες περιοχές, αυτή είναι η αλήθεια. Τα συμφέροντα του καθενός που έχει χτίσει σε τέτοιες περιοχές τα έχουμε αναλογιστεί; Πρέπει να ξαναδούμε το μοντέλο Πολιτικής Προστασίας. Δεν θα το χάσουμε το παιχνίδι μόνο από μια νέα φωτιά, θα το χάσουμε από έναν σεισμό... από κάτι άλλο. Τέλος Ιούλη, και εκεί που σβήναμε φωτιές, κληθήκαμε να μαζεύουμε νερά από τις πλημμύρες. Θα κλαίμε πάλι πάνω σε σορούς, αν συνεχίσουμε έτσι και δεν αλλάξουμε τις δομές μας».
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο ίδιος: «Εάν μετά από τέτοιες καταστροφές δεν συγκλονιζόμαστε και δε συντονιζόμαστε για να αλλάξουμε τις δομές θα έχουμε και άλλες. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ώρα".