ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΜΝΗΣΗ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΡΦΩΝ ΕΙΝΑΙΙ ΑΕΝΑΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

Μονότονα εμείς οι Πυροσβέστες, στέλνουμε τη φωνή της διαρκής αγωνίας μας προς Πολιτεία και Κοινωνία, ότι  κίνδυνος των καταστροφών, φυσικών ή ανθρωπογενών, είναι διαρκώς σταθερό ενδεχόμενο της καθημερινότητάς μας.
Μονότονα επαναλαμβάνουμε την ανάγκη της θωράκισης του Π.Σ. αλλά και γενικότερα των φορέων πολιτικής προστασίας της χώρας, για να είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να αντιπαλέψει την εκδήλωση του κινδύνου, που η σφοδρότητά του μπορεί  να είναι πολλαπλάσια ασύμμετρη των προβλέψεων.
Κουραστικά επαναλαμβάνουμε την ανάγκη του "ελαχίστου"θωράκισης  των Πυροσβεστών, που την κρίσιμη  ώρα θα βρίσκονται στην "κεκαυμένη ζώνη" βάζοντας πολλές φορές το κορμί τους ως ασπίδα προστασίας.
Αυτή η "πυροσβεστική στάση ζωής" είναι το διεθνές πυροσβεστικό ιδεώδες  που κατατάσσει τους Πυροσβέστες στους  "ήρωες της καθημερινότητας μας"


Η  φονική έκρηξη  στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας
Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 19.50  κοντά στην πόλη  WAKO στο Τέξας, σημειώθηκε μια ισχυρότατη έκρηξη, αντίστοιχης σεισμού μεγέθους 2,1 r, σε εργοστάσιο  λιπασμάτων.
Τα αποτελέσματα τραγικά, δεκάδες νεκροί,εκατοντάδες άνθρωποι τραυματισμένοι, ενώ η γύρω περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο πεδίο.
Η τρομακτική έκρηξη
Το γιγάντιο μανιτάρι καπνού μετά την έκρηξη



















Παράλληλα με τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης εξελίσσεται μια γιγάντια επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης αγνοουμένων στα ερείπια που άφησε η τεράστια έκρηξη. Μεταξύ των αγνοούμενων και τουλάχιστον έξι Πυροσβέστες που έσπευσαν από τους πρώτους στον τόπο της καταστροφής.


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Ο ηρωικός Πυραγός Kenny Harris




 Ο Πυραγός  Kenny Harris, είναι ένας από τους πρώτους διαπιστωμένους νεκρούς του τρομερού συμβάντος.  
Ο Αξιωματικός από την  Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ντάλας, πατέρας τριών παιδιών, παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας έσπευσε στο συμβάν για να βοηθήσει στην κατάσβεση.


 
Τρομακτική καταστροφή και ανείπωτος πόνος

ΠΗΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

http://www.dailymail.co.uk
http://photos.oregonlive.com