ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Δήλωση του Προέδρου της ΕΑΠΣ, Γιάννη Σταμούλη στο tovima.gr σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα:

«Η αλλαγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Σωτ. Γεωργακόπουλου, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, σαφώς και αναδεικνύει για πολλοστή φορά το ξεπερασμένο του θεσμικού πλαισίου των κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η διοικητική ιεραρχία, πλέον του Π.Σ., ενός τόσο εξειδικευμένου επαγγελματικού οργανισμού, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής προστασίας, οφείλει να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθεί διαδικασίες ώστε να ενισχύεται η αποτελεσματικότητά του. Ο απερχόμενος Αρχηγός, εξασφάλισε πέρα από τα υπόλοιπα, σε μεγάλο βαθμό την συναίνεση στο εσωτερικό του Π.Σ. έχοντας σε προτεραιότητα την εργασιακή ειρήνη και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πυροσβεστικού προσωπικού. Του ευχόμαστε μακροημέρευση, δημιουργικό και ευτυχισμένο προσωπικό και οικογενειακό προσωπικό βίο.

Ο κ. Σταμούλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Αρχηγό του Σώματος Βασ.Παπαγεωργίου και σημείωσε ότι «αναλαμβάνει την ηγεσία του, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, όπου το Σώμα ταλανίζεται από τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα, όπως η βαθιά οικονομική ύφεση, η φτώχεια του προσωπικού, η τριχοτόμηση, η ένδεια σε πιστώσεις, οι θεσμικές αγκυλώσεις και το αναχρονιστικό του θεσμικού πλαισίου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αυτό που πρέπει να αλλάξει και να αντικαταστήσει είναι τη μνημονιακή πολιτική και να ενισχύσει με έργα άμεσα το Πυροσβεστικό Σώμα και το πυροσβεστικό προσωπικό».