Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

9/10/2003. Δέκα χρόνια  πριν, μια ημέρα σαν και τη σημερινή, η τότε κυβέρνηση της χώρας επιλέγει  το δρόμο της   "κρατικής βίας" αποφασίζοντας  να διαλύσουν βίαια την ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας  πυροσβεστών, αστυνομικών και λιμενικών,  στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ενώ διεκδικούσαμε την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
 «Ημέρα αγώνα κατά της κρατικής αυθαιρεσίας», την ονομάσαμε τα επόμενα χρόνια, όταν αναφερόμαστε στα γεγονότα αυτής της ημέρας.
 
Τα γεγονότα τα έζησα από πολύ κοντά, ως Γενικός Γραμματέας τότε, του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ και σήμερα σαν ένας από τους ελάχιστους ακόμα «εν ενεργεία» από τους πρωταγωνιστές αυτής  της συνδικαλιστικής σελίδας οφείλω να περάσω  τα γεγονότα στους συναδέλφους που ίσως ούτε να έχουν ακούσει για την συγκεκριμένη ιστορία  της κρατικής βίας εναντίον στους εργαζόμενους της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.

Το χρωστάω άλλωστε στους συναδέλφους  συναγωνιστές και συναγωνίστριες που βρεθήκαμε τότε δίπλα-δίπλα  σε μια  πρωτοφανή επίθεση από το «κράτος» που ένιωσε ότι κινδύνευε από την ένστολη φωνή.